Egy filmszerep kedvéért szinte mindenre hajlandók

Egy filmszerep kedvéért szinte mindenre hajlandókEgy-egy filmszerep megszerzése – különösen amíg nem befutott, sikeres filmsztárról van szó – nagy áldozatokat követel a színésztől, ezt mindannyian tudjuk. De képzeljék, akkor sem leányálom filmszínésznek lenni, ha már meg van a szerep! A Paramount csatorna filmjeiből szemezgettünk.

Sokan most a szereposztó díványról olvasnának gondolom, de higgyék el sokkal izgalmasabb téma a filmcsillagok egyéb, sokszor ember feletti teljesítménye!

Hollywoodban a legőrültebb tettre is hajlamosak a sztárok, ha olyan felkérést sodor eléjük az élet, amelytől előnyt remélnek. Akár az egészségüket is kockára teszik, ha arra van szükség. Márpedig a drámai hatás érdekében időnként előfordul, hogy fogyniuk, vagy éppen hízniuk kell az adott figura bőrébe bújva.

Matt Damont mindenki lelkiismeretes színésznek ismeri. Akárcsak Robert De Niro fénykorában, ő is örömmel lényegül át azzá, akit játszik. Amikor megkapta a címszerepet a Tehetséges Mr. Ripley-ben (Paramount Channel, március 24.), alaposan beleásta magát a céljaiért gyilkosságra is képes férfi lelkivilágába. Külsőségekben is hasonlítani akart a kettős életet élő főhősre. Emiatt tizenöt kilótól szabadult meg. Megérte a szenvedés. Az anyagi siker mellett rangos díjakra, köztük Golden Globe-ra is jelölték. Hasonló súlyingadozásra máskor is rávehető volt. Az informátor és a Túl a csillogáson felvételein hol többet, hol kevesebbet mutatott alatta a mérleg.

Copland - Robert De Niro és Sylvester Stallone

Vele ellentétben Sylvester Stallone hízókúrára fogta magát, hogy a Copland-ben (Paramount Channel, március 31.) megfeleljen a kisvárosi rendőröket övező sztereotípiáknak, akiket mindig eltunyult, kövérkés férfiak formálnak meg. Az egykori Rambo visszafogta az edzéseket, akár napjában többször is hamburgerrel, pizzával tömte magát és kólával oltotta a szomját. Húsz kilóval mutatott többet a mérleg, amikor először megjelent a kamerák előtt, hogy eljátssza a korrupt rendőrökkel szembeszálló, hallássérült helyi seriffet. A nézők szemében nagyot nőtt a drámai szerepben brillírozó izompacsirta. Azóta viszont újabb drasztikus átváltozásra nem adta a fejét.

A nők némiképp okosabban járnak el, ha a munka miatt szükség van a testi átalakulásra. Jessica Biel (felső képünkön) úgy gondolja, ma már olyan maszkok, bélelt, átalakítható ruhák készíthetőek, amelyek feleslegessé teszik a fizikai megpróbáltatásokat csak azért, hogy kövér, vagy sovány embert játsszon el hitelesen. Ha mégis némi többletet kell magára szednie, akkor kész haditerve van arra, hogy utána gyorsan visszanyerje a megszokott formáját. Az Emanuel másik élete (Paramount Channel, március 17.) sztárja szerint, ha betartunk pár szabályt, akkor sosem kell aggódni a súlyingadozás miatt. A legfontosabb, hogy napi ötször, de keveset étkezzünk. A kalóriadús fogásokat felejtsük el, mert nem tartalmaznak tápanyagot.. Ellenben szerepeljen a napi menünkben sok zöldség és egy kis sovány hús. Sosem szabad megfeledkeznünk a vízívásról. Tisztítja a szervezetet és segít abban, hogy kevesebb kalóriával tömjük magunkat. Ha pedig ezek mellett hetente legalább négy-öt órát sportolunk, akkor sosem kell félve kerülgetnünk a tükröt odahaza.

Élő példa napjaink mozifilmjeiből: az Éjjeli féreg című film forgatása során Jake Gyllenhaal szinte semmit nem evett, rengeteget fogyott a szerep kedvéért, míg Christian Bale az Amerikai botrány című film főszerepének kedvéért húsz kilót hízott!

{adinserter 4}

Vélemény, hozzászólás?

Scroll to top