Genova: katasztrófa sújtotta terület

Genova – a szélsőséges időjárás miatt – katasztrófa sújtotta területté nyilvánítva! A heves esőzések következtében víz és sártenger öntötte el a várost.

Katasztrófa sújtotta területnek nyilvánították az északnyugat-olaszországi Genova városát és környékét, miután a heves esőzések miatt először víz, majd sártenger öntötte el a várost a péntekre virradó éjszaka.

Az esőzés miatt egyszerre négy patak lépett ki medréből. Genova utcáin közel kétméteres ár hömpölygött végig teljesen elárasztva az épületek alsóbb szintjeit. A víz és sár magával sodorta a gépkocsikat is.

Egy 57 éves férfi meghalt: hazafele sietett a zuhogó esőben, amikor a hirtelen érkezett ár utolérte.

Genova olasz város, megyeszékhely kb.: 600 ezer lakossal. Olaszország legnagyobb és a Földközi-tenger második legnagyobb kikötője, fontos közlekedési csomópont.

Genova polgármestere arra kérte a lakosságot, ne hagyja el otthonát. A városban leállt a közlekedés, zárva tartanak az iskolák. A genovaiak szerint nem kaptak megfelelő figyelmeztetést a polgári védelemtől a közelgő veszélyről. A hatóságok SMS-üzenetet küldtek a helyiek mobiltelefonjára, de ez csak a hajnali órákban érkezett meg a katasztrófa után.

2011 májusában hasonló ár öntötte el Genovát. Azóta nem sikerült megfelelően megtisztítani és kiszélesíteni a várost övező hegyi patakok medrét.

Genovában pénteken is esik az eső, és az előrejelzések szerint további viharok várhatók.

A heves esőzések vízzel és sárral öntötték el Genova városát

MTI 2014.

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Vélemény, hozzászólás?

Scroll to top