Egyre több háztartásban hagyományos karácsonyi étel a pulyka. Mai receptünk egy különleges, gesztenyével töltött pulyka elkészítését mutatja be, melyet akár már az idei ünnepekre elkészíthetnek a háziasszonyok.
A recept elkészítéséhez bébipulykát válasszanak!
Gesztenyével töltött pulyka hozzávalói, elkészítése
Hozzávalók
- 1 egész pulyka (bébipulyka),
- 4 szelet száraz kenyér,
- 15 dkg fött gesztenye (fagyasztott, vagy konzerv),
- 15 dkg sárgarépa előfőzve,
- 2 db tojás,
- 3 szelet szalonna vékonyra vágva,
- 1 fej vöröshagyma,
- 1 evőkanál zellerlevél (finomra vágott),
- 2 evőkanál petrezselyem (finomra vágott),
- 0,5 mokkáskanál zsálya,
- 0,5 mokkáskanál kakukkfű.
A recept a gesztenyével töltött pulyka fotója alatt folytatódik!

Gesztenyével töltött pulyka elkészítése
- A száraz kenyérszeletek belét kiszedjük és tejben megáztatjuk.
- 3 evőkanál vajat egy serpenyőben megolvasztunk, megpirítjuk benne a finomra vágott hagymát, majd rátesszük a petrezselymet, a zellerlevelet, a kakukkfüvet, a zsályát és rövid ideig együtt pirítjuk.
- A tűzről levéve hozzáadjuk a kinyomkodott kenyeret, a felvert tojásokat, az előzőleg megfőzött, felaprított gesztenyét és a felkockázott sárgarépát.
- Sóval, borssal fűszerezzük, összekeverjük.
- A konyhakész pulykát belül megsózzuk, megborsozzuk, majd a hasüregébe töltjük a gesztenyés tölteléket.
- A pulykát tepsibe fektetjük, a mellére vékony szalonnaszeleteket teszünk és olvasztott zsírral meglocsoljuk.
- Alufóliával letakarva előmelegített sütőben puhulásig pároljuk, majd a szalonnát és a fóliát leszedve pirosra sütjük.
Jó étvágyat kívánunk a finom töltött pulykához!
Forrás: kedvenc-receptek.hu
{adinserter 4}