Gesztenyével töltött pulyka receptje

Egyre több háztartásban hagyományos karácsonyi étel a pulyka. Mai receptünk egy különleges, gesztenyével töltött pulyka elkészítését mutatja be, melyet akár már az idei ünnepekre elkészíthetnek a háziasszonyok.

A recept elkészítéséhez bébipulykát válasszanak!

Gesztenyével töltött pulyka hozzávalói, elkészítése

Hozzávalók

  • 1 egész pulyka (bébipulyka),
  • 4 szelet száraz kenyér,
  • 15 dkg fött gesztenye (fagyasztott, vagy konzerv),
  • 15 dkg sárgarépa előfőzve,
  • 2 db tojás,
  • 3 szelet szalonna vékonyra vágva,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 1 evőkanál zellerlevél (finomra vágott),
  • 2 evőkanál petrezselyem (finomra vágott),
  • 0,5 mokkáskanál zsálya,
  • 0,5 mokkáskanál kakukkfű.

A recept a gesztenyével töltött pulyka fotója alatt folytatódik!
Gesztenyével töltött pulyka hozzávalói, elkészítése
Gesztenyével töltött pulyka elkészítése

  1. A száraz kenyérszeletek belét kiszedjük és tejben megáztatjuk.
  2. 3 evőkanál vajat egy serpenyőben megolvasztunk, megpirítjuk benne a finomra vágott hagymát, majd rátesszük a petrezselymet, a zellerlevelet, a kakukkfüvet, a zsályát és rövid ideig együtt pirítjuk.
  3. A tűzről levéve hozzáadjuk a kinyomkodott kenyeret, a felvert tojásokat, az előzőleg megfőzött, felaprított gesztenyét és a felkockázott sárgarépát.
  4. Sóval, borssal fűszerezzük, összekeverjük.
  5. A konyhakész pulykát belül megsózzuk, megborsozzuk, majd a hasüregébe töltjük a gesztenyés tölteléket.
  6. A pulykát tepsibe fektetjük, a mellére vékony szalonnaszeleteket teszünk és olvasztott zsírral meglocsoljuk.
  7. Alufóliával letakarva előmelegített sütőben puhulásig pároljuk, majd a szalonnát és a fóliát leszedve pirosra sütjük.

Jó étvágyat kívánunk a finom töltött pulykához!

Forrás: kedvenc-receptek.hu

{adinserter 4}

Vélemény, hozzászólás?

Scroll to top