A Győri Audi ETO KC hazai pályán lehet csoportelső

Szombaton 16:00-kor Győri Audi ETO KC-Viborg (dán) női kézilabda mérkőzést rendeznek a Bajnokok Ligája C csoportjában. Ha Görbiczék nyernek, akkor első helyen jutnak tovább a csoportból. A győri csapat spanyol irányítója, Macarena Aguilar beszélt a csapatra váró feladatokról.

Amennyiben a címvédő Győri Audi ETO KC szombaton legyőzi legnagyobb csoportriválisát, a vendég dán Viborgot, úgy megszerzi a négyes első helyét és elsőként jut a 12-es középdöntőbe a női kézilabda Bajnokok Ligájában, újabb dicsőséget szerezve ezzel Győr városának és a hazai kézilabda sportágnak.

A két együttes múlt heti összecsapásán a győriek magabiztos játékkal nyertek 30-25-re Viborgban, pedig a várandós Görbicz Anita csak a büntetők végrehajtására állt be, többen pedig sérülés miatt kihagyták a rangadót.

A két pont begyűjtése ezúttal is fontos lenne a magyar csapat számára, mert az új lebonyolítás alapján a továbbjutók magukkal viszik az egymás elleni eredményeket. A Győr célja az, hogy a maximális nyolc ponttal várhassa a középdöntőt. A Görbiczet helyettesítő, nyáron igazolt spanyol Macarena Aguilar a klub honlapján elmondta: nem kis feladatot jelent számára a válogatott játékos pótlása.

“Görbe” a világ legjobb irányítója, utánozhatatlan játékintelligenciájával, játékstílusával, így igencsak össze kell kapnom magam, ha a nyomába akarok érni – fogalmazott.

Kiemelte: most az a fontos, hogy ne a múlt hétvégi győzelmük tudatában készüljenek a visszavágóra, hanem képesek legyenek azt teljesen új meccsként kezelni.

Igaz, hogy megnyertünk kint egy fontos csatát, de biztosra vehetjük, hogy a dánok győzni jönnek Győrbe. A múlt vasárnapi meccset biztosan megnézzük majd a csapattal, kielemezzük a hibáinkat, főleg a második félidő hullámvölgyét, és igyekszünk majd kijavítani azokat, hogy ezt a két pontot is itthon tartsuk. – tette hozzá.

Az előző meccsen hiányzó német Susann Müller játszhat szombaton, sőt, már a szerdai, 40-27-es sikert hozó siófoki Magyar Kupa-nyolcaddöntőn hátfájás miatt kispadozó Heidi Löke is jól van.

Az ETO-n és a Viborgon túl a horvát Lokomotiva Zagreb és a svéd Sävehof vív harcot a még középdöntőt jelentő harmadik helyért. A két gárda első egymás elleni csatája döntetlent hozott.

A Bajnokok Ligája C csoportjának állása

1. Győr 6 pont,
2. Viborg 4,
3. Zagreb 1 (70-86),
4. Sävehof 1 (75-105).

A csoportok első három helyezettje jut a 12-es középdöntőbe.

Forrás: MTI 2014

{adinserter 4}

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Vélemény, hozzászólás?

Scroll to top