Győri Audi ETO KC: két új játékos, hosszabbított az edző

Magasra állította a mércét saját maga előtt a Győri Audi ETO KC női kézilabda csapata: a cél a Bajnokok Ligájában, az NB I-ben és a Magyar Kupában is a címvédés. A cél elérése érdekében a védekező brazil beállós, Tamires Morena és a cseh jobbszélső, Jana Knedlikova a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatában folytatja pályafutását, míg a spanyol vezetőedzővel, Ambros Martinnal további három évre, 2018. június 30-ig szerződést hosszabbított a klub.

A klub szerdai sajtótájékoztatóján Kelecsényi Ernő elnök elmondta: az elmúlt időszakban többször is nehéz helyzetbe kerültek. Két sztár, az irányító Görbicz Anita és a kapus Katrine Lunde gyermeket vár, míg Eduarda Amorim és Orbán Adrienn súlyos, az idény végéig tartó térdsérülést szenvedett, és nagyon nehéz idény közben a nemzetközi szintű játékosok pótlását megoldani.

Hangsúlyozta: az Orbán pótlására érkezett 25 éves Knedlikova bizonyos tekintetben a látóterükben volt, őt könnyebb volt megtalálni, a Mosonmagyaróvártól érkezik kölcsönbe a szezon végéig. A húszesztendős Morena – aki eddig hazájában, a Vila Olimpica együttesében szerepelt – azon a november végi spanyolországi tornán tűnt fel, amelyen honfitársa, Amorim megsérült. A két ünnep között tartott próbajátékon megfelelt, s vele hároméves szerződést kötöttek.
Ahogy Kelecsényi fogalmazott: a világbajnok Amorim pótlása gyakorlatilag a lehetetlen kategória, de bíznak benne, hogy Morena képes lesz, főleg a védőfal munkájában segíteni.

A brazil Tamires Morena és a cseh Jana Knedlikova, a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatának új játékosai a csapat sajtótájékoztatóján, az Audi Aréna Győr sajtóteremében 2015. január 7-én.

Vezetőedzőnk legfőbb feladata most az, hogy olyan egységet kovácsoljon a nyár óta épülő csapatból és az új tagokból, amellyel fenntarthatjuk eredeti célunkat a szezonra. Ambros az elmúlt szezonok során mind szakmailag, mind emberileg meggyőzte a klubvezetést, így nem volt kérdés a szerződéshosszabbítás kezdeményezése – mondta a klubelnök.

Hozzátette: Martin szakmai tudását, tapasztalatát a jövőben a felnőtt csapat irányítása mellett szeretnék az ETO utánpótlás képzésébe is beépíteni.

Ambros Martin 2012 nyarán vette át a csapatot, amellyel azóta minden szezon végén magyar bajnokságot és kupát, valamint Bajnokok Ligáját nyert. Most kiemelte: számára a csapat hozzáállása volt a fontos, amikor eldöntötte, hogy további három évig marad Győrben, ráadásul családjával együtt remekül érzi magát Magyarországon.

Az elmúlt két szezonban rengeteg sikert értünk el, és nem könnyű a motivációt hosszú távon fenntartani. Szerencsére a mai napig azt látom minden egyes meccsen, és ami még fontosabb, az edzéseken is, hogy a csapat százszázalékos erőbedobással és koncentrációval dolgozik, a játékosok szeretik azt, amit csinálnak – mondta Martin.

Hangsúlyozta: a továbbiakban is azon fog dolgozni, hogy ezt a pozitív mentalitást a csapata megtartsa.
Morena megjegyezte: rendkívül elszánt, de egy kicsit félve jött el otthonról, mert egészen más kultúrába került.
Knedlikova már december eleje óta Győrben edzett, és elmondása szerint úgy érzi, hamar be tud illeszkedni a “jó szellemiségű” csapatba.

A Győr szombaton folytathatja az NB I-es menetelését: a pontveszteség nélkül álló éllovas ekkor fogadja az utolsó előtti MTK Budapestet. A BL-ben a középdöntő február elsején kezdődik, ekkor a norvég Larvik lesz a vendég Győrben. A két együttes a maximális nyolc pontot hozta magával erre a szakaszra.

Forrás: MTI 2015.

{adinserter 4}

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Scroll to top