Először elkészítjük a képviselőfánk tésztát, diónyi halmocskákat képezünk belőle a sütőpapíron, majd megsütjük. Ezután megtöltjük az előre elkészített puding alapú vaníliás krémmel és készen is van a képviselőfánk!

A sütemény receptje részletesen
Hozzávalók
Képviselőfánk tésztája
- 1,5 dl víz,
- 1,5 dl olaj,
- 15 dkg liszt,
- 4 tojás
Képviselőfánk krém
- 1 tojás,
- 1 vanília puding,
- 5 dl tej,
- 4 evőkanál cukor.
A sütemény elkészítése
Tésztakészítés
- A vizet az olajjal lábasban felforraljuk, ekkor beletesszük a lisztet, és kis lángon átkeverjük.
- Levesszük a tűzről, egy kicsit várunk, majd a tojásokat egyenként belekeverjük.
- Addig keverjük, míg egyneművé áll össze a massza, mint egy sűrű puding.
- A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
- Sütőpapírral kibélelt tepsibe diónyi nagyságú halmocskákat teszünk és keményre, zsemleszínűre sütjük.
- A sütő ajtaját sütés közben nem szabad kinyitni.
- Ha kihűlt a tetejét levágjuk, krémmel töltjük.
Krém elkészítése
- Kis tejjel, a tojás sárgájával simára keverjük a cukrot, a pudingport, beleöntjük a többi tejet, és megfőzzük.
- A tojásfehérjét keményre verjük, és a forró pudingba belekeverjük.
