Ha nem szánunk rá elég időt, akkor sohasem fogjuk megtudni, hogy milyen finom sütemény a két emelet boldogság. Kicsit macerás elkészíteni, de megéri!
Az a tapasztalat ezzel a süteménnyel kapcsolatban, hogy az elkészítést követő napon a legfinomabb, addigra egy kicsit összepuhul, így szeletelni is könnyebb.
Két emelet boldogság hozzávalói, elkészítése
Hozzávalók
A tésztához:
- 40 dkg liszt,
- 12,5 dkg margarin,
- 17 dkg porcukor,
- sütőpor,
- 2 dl tejföl.
Krémhez:
- 1 l tej,
- 3 csomag vaníliás pudingpor,
- 5 kanál cukor,
- 30 dkg porcukor,
- 30 dkg margarin,
- 2 evőkanál kakaópor,
- kb. 28 db babapiskóta,
- zselés cukor.
Csokimázhoz:
- 1 tábla étcsokoládé,
- 3 evőkanál olaj
Két emelet boldogság elkészítése
- A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, és három cipóra osztjuk, kinyújtjuk, és tepsi hátán 3 lapot sütünk.
- A krémhez a tejet, a pudingporral, és az 5 kanál cukorral sűrű krémmé főzzük.
- A porcukrot a margarinnal habosra keverjük, és a kihűlt krémmel elkeverjük.
- Három részre osztjuk, 2 rész krémbe kakaóport keverünk, 1 részt világosan hagyunk.
- Az alsó lapra fele kakaós krémet rákenjük.
- Rárakunk babapiskótát, és megkenjük a maradék kakaós krémmel.
- A világos krémbe összevágott zselés cukrot keverünk.
- A barna krémre rátesszük a következő lapot, rákenjük a világos krémet, és az utolsó lappal befedjük.
- A mázhoz a csokoládét és az olajat összeolvasztjuk, majd rákenjük a sütemény tetejére.
Tipp: ha szombaton szeretné finom két emelt boldogság süteménnyel kínálni vendégeit, akkor készítse el már pénteken és egy éjszakára tegye a hűtőbe!