Ma este indul a dalválasztó show: A Dal 2017

A dalválasztó show a legmodernebb technikai megoldásokkal jelentkezik idén: Mozgó mennyezet, tűz, óriási ventillátorok és dalokra írt külön látványelemek. Ma este, azaz szombaton 19.30-tól lesz az első élő adás a Dunán, a cél az, hogy a nézőkkel együtt keressék meg Magyarország dalát, amit 2017-ben az egész ország együtt dúdolhat. Összefoglaltuk a műsorhoz kapcsolódó legfontosabb információkat.

Egyedi díszlet és látványelemek, új okostelefonos alkalmazás, akusztik szavazás és háttérműsor. Ezekről olvashatnak az alábbiakban:

A dalválasztó show színpadképe

Az idei évadra megújult díszlet, látvány és világítás várja a versenyzőket és a nézőket, és minden produkció más-más képi világgal jelenik meg a színpadon. A backstage most is a stúdiótérben lesz, így a versenyzők végig együtt lehetnek és láthatják egymás reakcióit. Közvetlenül mellettük a közönség foglal majd helyet, így a rajongók egy karnyújtásnyira lehetnek a kedvenceiktől. A világítást a fényvezérlőből irányítják majd a szakemberek, és minden dalnál előre programozva, zenére mozognak a látványelemek. A vezérlőből több száz ledes és mozgófejes lámpát koordinálnak egyszerre.

A dalválasztó show színpadképe

Kifejezetten A Dal 2017 számára készült egy lámpapanel. Ez olyan speciális forgótükrökkel van felszerelve, ami egyedülálló Magyarországon.

„Kint voltunk tavaly Stockholmban és Koppenhágában egy tanulmányúton, különböző show műsorokat néztünk meg egy kis kreatív csapattal és ennek eredményeképpen használjuk ezt a programot” – mondta Marafkó Bálint, fővilágosító.

Marafkó arról is beszélt, hogy idén egy új programot használnak majd a technika és a személyzet irányítására.

„Mindenki, az összes kameraman tudja, hogy milyen snitt következik egymás után, nem kell állandó feszített tempó, hanem mindenki tudja hány másodperc múlva jön, mi lesz a snittje, tudjuk, hogy mikor jönnek az effektek, mikor jön a lejtő, mikor jön a füst, CO, tűz, úgyhogy sokkal szervezettebbé teszi a munkát” – magyarázta a fővilágosító.

Új appot kapott a dalválasztó show

Médiaklikk+A Duna csatornán január 14-én induló műsorhoz kapcsolódóan egy olyan okostelefonos alkalmazás készült, mellyel a nézők minden, a közmédiában műsorra tűzött szavazós műsorban szavazhatnak a jövőben, a Médiaklikk+ applikáció A Dal 2017 indulásával debütál.

Külön regisztráció nélkül

Újdonság, hogy A Dal közönsége a már meglévő közösségi oldalakon használt felhasználónevükkel és jelszavukkal is bejelentkezhetnek (Facebook, Google, Twitter), így a Médiaklikk+ akár külön regisztráció nélkül, egyszerűen használható.

(Fotó: Google Play)

Akusztik Dalverseny

Szombaton 19.30-kor indul Magyarország dalválasztó showja, A Dal. A versenyzők és a versenybe küldött dalok már ismertek, sőt a mediaklikk.hu/a-dal-videok/ oldalra már a számok akusztikus verziói is felkerültek. Ezeket az „Akusztik” menüpont alatt lehet meghallgatni, a mediaklikk.hu/a-dal oldalon pedig szavazni is lehet rájuk a válogató adás utáni pénteken éjfélig. A nézők így kiválaszthatják a három forduló akusztikus győzteseit. Az Akusztik Dalverseny nyertese a Petőfi Akusztik koncertlehetőségen kívül felléphet a 2017-es VOLT Fesztivál Petőfi Zenei Díjátadó színpadán is.

A Dal – Kulissza

A Dal – Kulissza című műsor, amelyben a fenti A Dal Akusztik szavazás indul, ugyancsak szombaton kezdődik a Dunán. Közvetlenül a dalválasztó show után Sipos Dávid Günther a Petőfi Rádió műsorvezetője beszélget a versenyzőkkel, zsűritagokkal, korábbi nyertesekkel. Amíg Günther az előadókkal értékel, Pflum Orsolya riporter a kulisszák mögött kutatja mindazt, ami figyelemre érdemes.

A Dal 2017 mezőnye

„A versenyzőket és produkciójukat csak három percben láthatjuk a képernyőn, ennyi idő áll rendelkezésre a szavazáshoz is, és a szimpátia kialakítására, a nézők meggyőzésére. Másodpercek alatt érezni a teret, állapotba kerülni és előadni. Ez A Dal szépsége. A zsűri értékelése után vegyes érzelmek maradhatnak a fellépőkben, és A Dal Kulissza ezeknek az érzelmeknek kíván csatornája lenni. Fontosnak érzem, hogy ne maradjon tüske, vagy épp kimondatlan öröm senkiben sem. Ezért leszek én ott. Mindent, ami esetleg a néző fejében is megfordulhat, megkérdezek, ha kell akár a sikamlósabb részleteket is, a műsorban nem a lélekgyógyászat lesz a cél. Az előadókon túl a zsűri is mikrofon végre kerül, sőt készülünk olyan meglepetés művészekkel is, akiknek életében valamilyen módon meghatározó szerepet játszott A Dal produkció” – foglalta össze a műsor célját és tartalmát Sipos Dávid Günther, a Petőfi Rádió és A Dal – Kulissza műsorvezetője.

A műsorban nyereményjáték is várja a nézőket. A játék kérdésére helyesen válaszolók értékes nyereményekre számíthatnak, többek között egy Ferrari tesztvezetést is nyerhetnek a szerencsések.

Forrás: MTVA

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Címlapról:

A betolakodó 1. évad 85. rész tartalma

A betolakodó sorozat
Virginiát váratlanul kórházba kell szállítani. Megindul nála a szülés, ám miután megszüli gyermekét, meghal. Carlos Alberto teljesen összeomlik. Családja...
Tovább

Marimar 1. évad 68. rész tartalma

Marimar sorozat a Csibészke Magazinban
Marimar kilakoltatja Angelicat a birtokról. Inocencia és Antonieta is féltékenyek lesznek, mikor megtudják, Marimar az új tulajdonos. Az ügyvéd megüzeni...
Tovább

Halálos fegyver 2. évad 16. rész tartalma

Halálos fegyver sorozat ismertető
Egy banda támadást rendez a Los Angeles-i rendőrség fegyver-visszavásárlási napján, és több száz fegyvert elrabol a helyszínről. Amikor elkapják a banda...
Tovább