Majonézes krumplisaláta receptje

Majonézes krumplisaláta hidegen tálalvaKiváló, előre elkészíthető köret lehet – a rántott húshoz, rántott halhoz – a majonézes krumplisaláta. Ha tudjuk, hogy nem lesz sok időnk az ebédet vagy a vacsorát megfőzni, akkor célszerű olyan köretet választanunk, amit akár egy nappal előre elkészíthetünk.

A majonézes krumplisaláta még azért is praktikus, mert melegíteni sem kell: hidegen tálaljuk! Az íze és a színek miatt mi lilahagymával készítjük.

Hozzávalók

  • 1 kg krumpli,
  • 1 nagy fej lilahagyma,
  • só,
  • ecet,
  • olaj,
  • porcukor,
  • 2 dl tejföl,
  • majonéz.

A majonézes krumplisaláta elkészítése

  • A krumplit héjában megfőzzük, meghámozzuk és melegen karikára vágjuk.
  • Megsózzuk, ízlés szerint cukorral meghintjük, ecettel megöntözzük.
  • Hozzá adjuk a vékony karikára vágott lilahagymát.
  • Leöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi.
  • Néhány órán keresztül állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.
  • Ezután alaposan lecsurgatjuk, majd tejföllel kevert majonézt adunk hozzá.

Majonézes krumplisaláta képe

Scroll to top