
A majonézes krumplisaláta még azért is praktikus, mert melegíteni sem kell: hidegen tálaljuk! Az íze és a színek miatt mi lilahagymával készítjük.
Hozzávalók
- 1 kg krumpli,
- 1 nagy fej lilahagyma,
- só,
- ecet,
- olaj,
- porcukor,
- 2 dl tejföl,
- majonéz.
A majonézes krumplisaláta elkészítése
- A krumplit héjában megfőzzük, meghámozzuk és melegen karikára vágjuk.
- Megsózzuk, ízlés szerint cukorral meghintjük, ecettel megöntözzük.
- Hozzá adjuk a vékony karikára vágott lilahagymát.
- Leöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi.
- Néhány órán keresztül állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.
- Ezután alaposan lecsurgatjuk, majd tejföllel kevert majonézt adunk hozzá.
