A majonézes őzgerinc finom, hidegen fogyasztandó, egyszerűen elkészíthető, vendégváró étel.

Hozzávalók
- 6 db főtt tojás,
- 20 dkg gépsonka,
- 4-5 db ecetes uborka,
- 1 piros kaliforniai paprika,
- 1-2 db lila hagyma,
- 1 alma,
- francia saláta alap,
- 2 dl tartármártás,
- 1 húsleveskocka,
- 1 csomag étkezési zselatin.
A majonézes őzgerinc elkészítése
- A fagyasztott francia saláta alapot megfőzzük, kihűtjük.
- Minden alapanyagot felkockázunk, és a franciasalátával együtt 2 dl tartármártással összekeverjük.
- Ezután 1 dl vízben, 1 húsleveskockát felforralunk, és a zselatinnal csomómentesre keverjük.
- A két masszát összekeverjük, és alufóliával kibélelt őzgerincformába tesszük.
- Hűtőben legalább fél napot dermedni hagyjuk. Jó étvágyat kívánunk!
Ha a majonézes ételeket kedveli,akkor Önnek ajánljuk a majonézes burgonyasaláta receptünket, a Csibészke magazin receptjei közül!
Hozzávalók