Majonézes őzgerinc receptje

A majonézes őzgerinc finom, hidegen fogyasztandó, egyszerűen elkészíthető, vendégváró étel.

Majonézes őzgerinc képen - recept a magazinbanAz ételünk alapja a tartármártás és a tojás. Hol a majonéz? Ha nem saját magunk készítjük a tartármártást, akkor a boltokban kapható majonézhez – ízlés szerint – adjunk tejfölt, és máris kész!

Majonézes őzgerinc receptjéhez képHozzávalók

  • 6 db főtt tojás,
  • 20 dkg gépsonka,
  • 4-5 db ecetes uborka,
  • 1 piros kaliforniai paprika,
  • 1-2 db lila hagyma,
  • 1 alma,
  • francia saláta alap,
  • 2 dl tartármártás,
  • 1 húsleveskocka,
  • 1 csomag étkezési zselatin.

A majonézes őzgerinc elkészítése

  • A fagyasztott francia saláta alapot megfőzzük, kihűtjük.
  • Minden alapanyagot felkockázunk, és a franciasalátával együtt 2 dl tartármártással összekeverjük.
  • Ezután 1 dl vízben, 1 húsleveskockát felforralunk, és a zselatinnal csomómentesre keverjük.
  • A két masszát összekeverjük, és alufóliával kibélelt őzgerincformába tesszük.
  • Hűtőben legalább fél napot dermedni hagyjuk. Jó étvágyat kívánunk!

Ha a majonézes ételeket kedveli,akkor Önnek ajánljuk a majonézes burgonyasaláta receptünket, a Csibészke magazin receptjei közül!

Scroll to top