MiĂ©rt szeretjĂĽk a Malakov tortát kĂ©szĂteni? Mert ez is egy olyan Ă©dessĂ©g, ami egyszerűen, sĂĽtĂ©s nĂ©lkĂĽl kĂ©szĂĽl! VendĂ©gvárĂł, finom Ă©des sĂĽtemĂ©ny. Ráadásul csupa olyan alapanyagbĂłl áll, amit amĂşgy is nagyon szeretĂĽnk: babapiskĂłta, puding, csoki…
Malakov torta receptje
Hozzávalók
- 1 zacskĂł vanĂliás pudingpor,
- fél liter tej,
- 5 dkg mandulapehely,
- 30 dkg babapiskĂłta,
- 10 evőkanál rum,,
- 25 dkg vaj,
- 10 dkg porcukor,
- 3 dkg finomra darált mandula,
- 1 dl tejszĂn,
- csokilevĂ©lke a dĂszĂtĂ©shez.
Malakov torta elkĂ©szĂtĂ©se
- ElkĂ©szĂtjĂĽk a pudingot Ăşgy, ahogy az a tasakjára fel van tĂĽntetve,majd hűlni hagyjuk.
- A mandulapelyhet aranybarnára pirĂtjuk.
- Tortaformába alulra egy réteg babapiskótát rakunk, meglocsoljuk rummal.
- A vajat a porcukorral krémesre keverjük, majd evőkanalanként hozzáadjuk a pudingot és beleszórjuk a darált mandulát.
- Az első réteg babapiskótát bekenjük a krémmel, majd újabb réteg babapiskótát rakunk, amit szintén meglocsolunk rummal, megkenünk krémmel.
- ElkĂ©szĂtjĂĽk a harmadik rĂ©teget (babapiskĂłta, rum, krĂ©m) is, majd egy Ăłrára hűtĹ‘be rakjuk a tortánkat. A maradĂ©k krĂ©met (maradjon!) szobahĹ‘mĂ©rsĂ©kleten hagyjuk.
- Egy óra elteltével a tortáról óvatosan levesszük a formát, majd bevonjuk a félre tett krémmel és megszórjuk mandulapehellyel.
- A kemĂ©ny habbá vert tejszĂnbĹ‘l a torta tetejĂ©re habzsákbĂłl rĂłzsákat nyomunk, majd ezekbe nyomkodjuk a csokilevĂ©lkĂ©ket.
- Fogyasztásig hűvös helyen tároljuk!