Malakov torta receptje

SĂĽtĂ©s nĂ©lkĂĽl kĂ©szĂ­thetĹ‘ tortaMiĂ©rt szeretjĂĽk a Malakov tortát kĂ©szĂ­teni? Mert ez is egy olyan Ă©dessĂ©g, ami egyszerűen, sĂĽtĂ©s nĂ©lkĂĽl kĂ©szĂĽl! VendĂ©gvárĂł, finom Ă©des sĂĽtemĂ©ny. Ráadásul csupa olyan alapanyagbĂłl áll, amit amĂşgy is nagyon szeretĂĽnk: babapiskĂłta, puding, csoki…

Malakov torta receptje

Hozzávalók

  • 1 zacskĂł vanĂ­liás pudingpor,
  • fĂ©l liter tej,
  • 5 dkg mandulapehely,
  • 30 dkg babapiskĂłta,
  • 10 evĹ‘kanál rum,,
  • 25 dkg vaj,
  • 10 dkg porcukor,
  • 3 dkg finomra darált mandula,
  • 1 dl tejszĂ­n,
  • csokilevĂ©lke a dĂ­szĂ­tĂ©shez.

Malakov torta elkészítése

  1. Elkészítjük a pudingot úgy, ahogy az a tasakjára fel van tüntetve,majd hűlni hagyjuk.
  2. A mandulapelyhet aranybarnára pirítjuk.
  3. Tortaformába alulra egy réteg babapiskótát rakunk, meglocsoljuk rummal.
  4. A vajat a porcukorral krémesre keverjük, majd evőkanalanként hozzáadjuk a pudingot és beleszórjuk a darált mandulát.
  5. Az első réteg babapiskótát bekenjük a krémmel, majd újabb réteg babapiskótát rakunk, amit szintén meglocsolunk rummal, megkenünk krémmel.
  6. Elkészítjük a harmadik réteget (babapiskóta, rum, krém) is, majd egy órára hűtőbe rakjuk a tortánkat. A maradék krémet (maradjon!) szobahőmérsékleten hagyjuk.
  7. Egy óra elteltével a tortáról óvatosan levesszük a formát, majd bevonjuk a félre tett  krémmel és megszórjuk mandulapehellyel.
  8. A kemény habbá vert tejszínből a torta tetejére habzsákból rózsákat nyomunk, majd ezekbe nyomkodjuk a csokilevélkéket.
  9. Fogyasztásig hűvös helyen tároljuk!

Vélemény, hozzászólás?

Scroll to top