Melyek lesznek 2017 legmenőbb mobiljai?

Még az év elején járunk, máris nagy várakozás övezi a gyártók felsőkategóriás és csúcskészülékeit. Melyek lesznek, lehetnek a legmenőbb mobiltelefonok 2017-ben? Erre a kérdésre kerestük a választ az Extreme Digital adataira és korábbi forgalmi trendjeire hagyatkozva.

iPhone 8 – idén is slágertermék lesz

Talán nem túlzás azt állítani, hogy minden évben az iPhone megjelenését előzi meg a legnagyobb várakozás. Az Apple nem nevezetes a radikális dizájnváltásairól, de a 8-as verzió némi újítást hozhat a lekerekített OLED kijelzőknek köszönhetően. Egyelőre csak a pletykák szólnak erről a hírről, de a Samsung Galaxy S7 Edge pozitív fogadtatásának köszönhetően ezek a vélelmezések igaznak bizonyulhatnak.

iPhone 8 – idén is slágertermék lesz

Az Apple most sem fog semmit a véletlenre bízni. A Wall Street Journal hasábjain megjelent információk szerint legalább nyolc különböző prototípus készül, amelyek közül kizárólag a legsikeresebb verzió maradhat. A potenciális jelöltek közül több hajlított kijelzővel készül majd, ami a megújuló vásárlói igényeket igyekszik maradéktalanul kiszolgálni. Igazi újításként az átlátszó készüléktest hatna, amelynek realitását egy szabadalom adja, de számos forrás szerint ez inkább a későbbi verziók sajátossága lehet. Sőt, később jöhetnek az összehajtható és „gyűrődésmentes” iPhone-ok is…

Nokia – újra nagy lesz?

A Nokia márka visszatérését rengetegen várják. Kis túlzással azt állíthatjuk, hogy a Nokia uralni tudta a „butatelefonok” korszakát, most pedig a visszatérésre készül. Rengeteg hír szól arról, hogy a visszatérést a Google is segíti a saját technológiáinak megosztásával, a cél pedig egyértelműen egy olyan Android-os készülék megalkotása, ami egycsapásra vonzóvá teszi a márkát a technológia versenyben elkényeztetett felhasználók számára is.

A Nokia nem szeretné elaprózni a visszatérést, inkább stílusosan érkezne két csúcskategóriás telefonnal. Látszólag a legnagyobb különbséget a kijelző méret jelenti, de számos hardveres különbség várható majd a két verzió között.

Huawei P10 – a sorozatos sikertörténet

A kínai óriásvállalat 2016-ban bezsebelte a legsikeresebb Android-os gyártó titulust, most pedig új babérokra tör. A Huawei nem titkolt szándéka tovább növelni a piaci részesedést, a csúcskategóriás készülékekkel pedig meghódítani az igényes mobiltelefonok iránt érdeklődő felhasználókat. A P10 belsejében egy izmos Kirin 960 mobilprocesszor és egy Mali-G71-es grafikus meghajtó fog dübörögni, aminek köszönhetően a hardverminőség gyakorlatilag garantálva van.

Melyek lesznek 2017 legmenőbb mobiljai?

Ezek a hardverek nem fognak lélegzetelállító újításként hatni, hiszen már a Mate 9 is ezeket használja. Nagy változás várható azonban a kijelző esetében; az eddigi „hagyományos” 1080-as full HD kijelzőt egy QHD váltja 2560×1440 pixel felbontással. A korábban problémásnak minősített rendszermemória is megdagadhat. Mindehhez komoly háttértárkapacitás párosul, így kényelmesen használhatjuk a 11 megapixeles kamera által nyújtott lehetőségeket.

Samsung Galaxy S8 (Edge) – Idén nem gyullad ki

A Samsung sikertörténetként élte meg a Galaxy S7 és a Galaxy S7 Edge készülékek piacra bocsátását, azonban az akkumulátor hibájából adódóan ez a pozitív tendencia egycsapásra megfordulni látszott. A gyártó hatalmas presztízsveszteséget szenvedett el, csökkent a piaci részesedése és hatalmas összegeket emésztett fel a fiaskó javítása.

Tagadhatatlan azonban, hogy a Note 7 az adott időszak legtöbbször emlegetett mobiltelefonjává vált, amit a gyártó hosszútávon felhasználhat a saját kommunikációjában. Ha a hiba javítását követően képes visszaszerezni a hitelességét, a megnövekedett médiazaj talán mérsékelni tudja a nyáron és ősszel elszenvedett veszteségeket.

A balul elsült történések miatt reálisnak tűnik az a forgatókönyv, hogy a Samsung más néven folytatja a megkezdett technológiai sorozat piacra dobását.

Olyan módosítások teremtenének különbséget a Note sorozat és az új verzió között, mint a hajlított képernyő vagy a jelentősen továbbfejlesztett kamera. A biztonsági funkciók írisz-olvasóval bővülnének, ezáltal teljesen hozzáférhetetlenné válnának az illetéktelen kezek számára.

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Scroll to top