Nem a magyar labdarúgó-válogatott a legjobb harmadik

Akik figyelemmel kísérik a hazai foci történéseit, azok tisztában vannak azzal mit jelent, hogy nem a magyar labdarúgó-válogatott a legjobb harmadik: az Európa-bajnokságra pótselejtezőn át vezet az út. Az utolsó játéknap számunkra legfontosabb eredményei, a már kijutott csapatok és a lehetséges ellenfelek.

Amikor az esélyeket latolgattuk, szinte kizártuk, hogy Törökország és az egész selejtező sorozatban nyeretlen Kazahsztán egyaránt megnyeri utolsó mérkőzését. A kazahok ráadásul idegenben játszottak.

Ehhez képest a törökök Selcuk Inan 89. percben szerzett szabadrúgásgóljával 1-0-ra legyőzték a már biztos résztvevő Izlandot, illetve Kazahsztán szintén 1-0-ra nyert Lettországban. Ezek az eredmények azt jelentik, hogy Törökország lett a legjobb harmadik, így pótselejtező nélkül ott van az EB-n.

További nyolc csoportharmadik – köztük Magyarország – pedig novemberben pótselejtezőn küzd meg a maradék négy helyért. A párharcok sorsolását vasárnap rendezik.

A 2016-os, franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságon résztvevő válogatottak:

Franciaország (házigazdaként), Anglia, Csehország, Izland, Ausztria, Észak-Írország, Portugália, Spanyolország, Svájc, Olaszország, Belgium, Wales, Albánia, Románia, Németország, Lengyelország, Oroszország, Szlovákia, Horvátország, Törökország

A magyar válogatott lehetséges ellenfelei a pótselejtezőn:

Ukrajna, Dánia, Svédország, Írország, Szlovénia, Norvégia, Bosznia-Hercegovina

Tessék választani!

Forrás: MTI 2015.

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Vélemény, hozzászólás?

Scroll to top