Okostelefonok kameratesztje

Általában az okostelefonok tesztjei lehúzzák a mobillal készített fotók minőségét, de azért van egy-két készülék, melyekkel a hobbi fényképezőgépek szívfájdalom nélkül kiválthatók. A független és megbízható DxOMark tesztportál különféle mérések alapján felállított egyfajta sorrendet.

Samsung és Sony az élen
Samsung és Sony az élen

Természetes, hogy a kizárólag fotózásra tervezett automatikával, hagyományos objektívvel szerelt csúcsminőségű fényképezőgépek képeit és az okostelefonok fotóit nem lehet összehasonlítani. Viszont a zsebre vágható fényképezőknek van alternatívája.

Ha már okostelefont vesz valaki, akkor a nyaralásra nem szeretne külön térképet, navigációt és fényképezőgépet magával cipelni. Ezért célszerű a készülék kiválasztásánál azokat a feladatokat figyelembe venni, amelyekre használni akarjuk az adott készüléket.Ha csak játszani szeretnénk a mobilon és maximum a facebookot böngészni, akkor tökmindegy, hogy milyen a kamerája. Ha elfogadható fényképet várunk el a mobilunktól – ahhoz itt a segítség!

A Doxmark kameratesztje érdekes eredményt hozott, mi például az Apple Iphone 5S készülékét dobogóra vártuk…

Kamerateszt győztes a Samsung Galaxy S5

Az összesen kiadható 100 pontból a tesztjeik szerint a legjobb fotókat készítő Samsung Galaxy S5 79 pontot kapott. Ezzel a pontszámmal egyébként egyformán áll az Xperia Z-vel, amelyik szintén 79 pontos eredményt ért el.

A legjobb fotókat készítő Samsung Galaxy S5
Samsung Galaxy S5 – Kép: samsung.com

Vélhetően azért került a lista elejére a koreai óriás zászlóshajója, mert fotó üzemmódban 80 pontot sikerült szereznie

Második helyre tehát ismét a Sony Xperia Z 2, a dobogó harmadik fokára pedig a Nokia 808 Pureview került. Bár a laboratóriumi eredmények sohasem válthatják ki a felhasználók saját élményeit, akinek fontos szempont a döntésében a kamera minősítése, jó, ha figyelembe veszi a DxOMark minősítéseit.

Forrás:hirado.hu | DxOMark

 

Scroll to top