Tatai Róbert nyerte a Séfek Séfe gasztro-tehetségkutató műsorát

A TV2 gasztro-tehetségkutató műsora véget ért pénteken, az utolsó, mindent eldöntő adás Tatai Róbert győzelmét hozta. A döntő 3 fős mezőnyébe Vomberg Frigyes csapatából senki nem jutott be, míg Wolf András csapatából ketten is esélyt kaptak a győzelemre. Aki pedig a látottak alapján kedvet kapott arra, hogy a második évadban megméresse magát, az akár itt is jelentkezhet. Lássuk a részleteket a TV2 közleményéből:

Tatai Róbert nyerte a Séfek Séfe vetélkedőt. A 23 éves szlovákiai szakács fiú magabiztos menetelés után megnyerte a TV2 gasztro-tehetségkutató műsorát, és az ezzel járó 10 millió forintos fődíjat, és a 3 hetes franciaországi Paul Bocuse Intézet szakmai továbbképzését. Wolf András tanítványa alig várja, hogy Lyonba utazzon tanulni.

Tatai Róbert, a Séfek Séfe nyertese

Több száz jelentkező közül végül Tatai Róbert nyerte a Séfek Séfe vetélkedőt

Több száz jelentkező közül került ki az a 30 amatőr és profi szakács, akik közül egy három napos tréningen Krausz Gábor, Vomberg Frigyes és Wolf András csapatot választott magának, hogy a Séfek Séfe feladatait teljesítve a végső küzdelemig vezesse tanítványait.

A csapatversenyeket mindhárom séf hat tehetséggel a háta mögött kezdte meg. A döntőbe Krausz Gábor csapatából Czifra Zalán, míg Wolf András csapatából Szendrei Bence és Tatai Róbert jutott. Kétórás feszített munka várt a fiúkra, akiket három fogásos menüjük elkészítésében korábbi csapattársaik segítették. A séfek már csak szurkolhattak tanítványaiknak, a Séfek Séfe fődíjáról a hazai gasztronómiai elit meghatározó alakjai döntöttek olyan szakemberek, akiknek a véleménye irányadó a minőségi vendéglátásban. A három fiú közül végül Tatai Róbert menüje győzte meg leginkább a zsűrit, így ő örülhetett az eredményhirdetéskor.

Mikor Nóri kimondta a nevemet, igazából fel sem fogtam, mi történt. Nagyon boldog voltam, mindenki a nyakamba ugrott és úgy éreztem, mintha egy másik világ kapui nyíltak volna ki előttem – árulta el Robi. – Kicsit kockázatos menüt választottam, de nagy volt a tét és két erős ellenfelem volt, így nem volt más választásom. A legtöbb támogatást a családomtól, a séfemtől, Wolf Andrástól és a csapatomtól kaptam, amit ezúton is köszönök nekik – tette hozzá a Séfek Séfe győztese, aki már kiskora óta szakácsnak készült.

Apró lépésekkel a győzelem felé:

Mindig csak egy-egy kisebb célt tűztem ki magam elé, először arra koncentráltam, hogy valamelyik séf csapatába bekerüljek, utána annak örültem volna, ha két-három fordulón túljutok. Ahogy egyre közelebb került a döntő, úgy kezdtem el azon gondolkozni, milyen jó lenne meg is nyerni a versenyt. Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült – mondta Robi, aki alig várja, hogy ott legyen Lyonban és tanuljon. A győztes álma, hogy saját éttermet nyisson.

Wolf András így értékelte versenyzője teljesítményét:

Nagyon örülök, Robi megérdemelte a győzelmet, nagyon megérdemelte. Nem csak a döntőben nyújtott teljesítménye miatt, hanem az egész verseny alatt tapasztaltak miatt. Az a kiegyensúlyozottság, ami neki van, szerintem nagyon kell egy ilyen győzelemhez. Egy tehetséges, céltudatos srác, nagyon jó ízérzékkel. Beérett a munka, nagyon büszke vagyok rá – árulta el a győztes séfje, Wolf András.

Jelentkezés itt a Séfek Séfe második évadba!

Aki Tatai Róbertet és a többi tehetséget látva kedvet kapott a főzéshez, és maga is versenybe szállna a Séfek Séfe címért, az már jelentkezhet a széria második évadára:

Forrás: TV2

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Scroll to top