Vakációs kalandok kedvencekkel

Minden cica- és kutyatulajdonos figyelmébe!
Minden cica- és kutyatulajdonos figyelmébe!

Elérkeztek az igazán meleg nyári napok, néhány frissítő zivatar mellett ez a zavartalan napsütés és forróság időszaka. Az időjárás kedvenceink napi rutinjára is hat, ugyanakkor a rendszeres foglalkozást, a közös mókázást ilyenkor is igénylik. Miért is fosztanánk meg őket vagy magunkat az együtt töltött idő örömétől pusztán a meleg miatt? A Fressnapf összegyűjtött néhány remek ötletet, hogyan tegyük üdítővé a szórakozást.

Alapvető különbség, amit minden cica- és kutyatulajdonos tud, hogy míg csahos kedvencünk örömmel tart velünk akár a tópartra is, a macskák ilyenkor is szívesebben töltik megszokott környezetükben az időt. Ebből a hozzáállásból következően a nekik szánt ötletek is különböznek.

Bársonytalpúnk garantáltan rajongani fog bármilyen gömbölyű játékért. Lepjük hát meg egy színes pamutlabdával – színes, puha, és örök befutó.

Már csak azért is praktikus egy ilyen mellett döntenünk, mert cicánk akkor is keres magának gömbölyű játékszert, ha mi nem adunk neki: például egy értékes függődíszt, vagy egy gömbgyertyát. Ha még izgalmasabbá szeretnénk tenni a játékot, válasszunk snacklabdát, amelyből gurulás és pofozgatás közben jutalomfalatkák peregnek.
A magas hőmérséklet kedvencünk szervezetét is megviseli!Kutyánkkal nyugodt szívvel indulhatunk vízparti kalandozásra, sőt, ha az eb nem irtózik kifejezetten a víztől, akkor valószínűleg a gazdival való úszkálást is imádni fogja. Ezekre az alkalmakra azonban olyan játékot kell választanunk, amely könnyen tisztítható, lehetőleg élénk színű, és gumi vagy műanyag borítású. A latex labda például tökéletesen megfelel e feltételeknek, ezért ideális választás akár vízi apportírozáshoz is.

Aktív életmódot folytató ebek és gazdijaik nagy kedvence a frizbi. Dobni és elkapni is élvezet, ráadásul, ha megfelelő anyagból készül, hosszú ideig ellenáll a környezeti hatásoknak. Válasszuk a termoplasztikus változatot, amely strapabírósága mellett fog- és ínykímélő is.

A hőségben ne feledkezzünk meg arról, hogy a magas hőmérséklet kedvencünk szervezetét is megviseli. A legfontosabb kánikula idején az, hogy kedvencünk mindig árnyékba tudjon húzódni és mindig legyen előtte ivóvíz. Kedveskedhetünk négylábú barátainknak is hűsítő ételekkel. Nagyon jó a hűtőből elővett joghurt, amit akár vízzel is hígíthatunk, ha a kánikulában több folyadék felvételére akarjuk ösztönözni állatainkat. Ha állatunk szereti, akkor kaphat hűs zöldség és gyümölcsdarabokat. Adhatunk kedvenceinknek langyos zöldséges leveseket és egyéb könnyű nyári ételeket, mint például párolt zöldségeket sovány hússal vagy szálkamentes hallal. Ne feledjük, hogy a túl hideg ételek kedvenceink torkának is ártanak, nagyobb mennyiségben pedig gyomorirritációt okozhatnak, ezért ezeket kerüljük. Kedvencünk étrendjét csak akkor változtassuk, ha nem érzékeny a táplálékváltásra és nem szorul speciális diétára.
{adinserter 4}

Vélemény, hozzászólás?

Scroll to top