Végre csiripelhet Obama!

Barack Obama a twitteren | Csibészkemagazin.huBarack Obama az USA elnöke csatlakozott a Twitterhez. Amerikai első emberének legelső üzenete után szűk fél órával máris 100 ezer követőre talált.

Barack Obama nyitott a párbeszédre

Hello Twitter, Barack vagyok. Tényleg! Hat év után végre megkapom a saját oldalamat – írta budapesti idő szerint hétfő este a maximum 140 karakteres üzeneteket lehetővé tevő üzenőfelületen.

Obama elnök elkötelezett amellett, hogy a legnyitottabb és a legtöbb ember részvételére építő kormányzata legyen – olvasható a Fehér Ház internetes blogjában.

A POTUS – amely az Egyesült Államok elnöke szavak kezdőbetűiből alkotott mozaikszó – követői kizárólag olyan üzeneteket olvashatnak majd, amelyeket maga az elnök írt.

Ahogy a fenti képen is látható, itt érhető el Obama a twitteren: https://twitter.com/POTUS

A washingtoni Fehér Ház tisztviselői – akik igyekeznek kihasználni a különböző internetes közösségi portálok adta kommunikációs lehetőségeket – évek óta jelen vannak a Twitteren, hogy az amerikai kormány politikáját közvetítsék a világnak és személyes megjegyzéseiknek is teret adjanak.

Barack Obama a Twitteren már 65 embert követ, a többi között Bill Clinton és George W. Bush korábbi elnököt, továbbá feleségét, a first ladyt (FLOTUS), de nincs a listán például egykori külügyminisztere, a 2016-os elnökválasztáson demokrata párti színekben induló Hillary Clinton.

Forrás: MTI 2015.

{adinserter 4}

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Címlapról:

Orville 1. évad 9. rész tartalma

Orville sorozat
Az Orville legénysége két faj között próbál békeszerződést kötni, közben Edet, Kellyt és Dr. Finnt különös érzésék kerítik hatalmukba. A hamis érzések...
Tovább

Szulejmán sorozat 1. évad 264. rész tartalma

Szulejmán török kalandfilmsorozat
A szultán megdöbbenve értesül arról, hogy Rüsztem titokban több agát is kivégeztetett. Azonnal a sátrába rendeli, és ezzel megelőzi a lázadás kitörését...
Tovább

Arisztokraták 1. évad 5. rész tartalma

Arisztokraták sorozat tartalma
Sarah törvénytelen gyermeknek ad életet és a kicsivel együtt az apa, Lord William Gordon házába költözik. Ez óriási botrányt kavar az előkelő társaságban...
Tovább

Vélemény, hozzászólás?