Természetes módszerek visszér kezeléséhez

Az érfalak krónikus elgyengülését sokan csak visszér néven ismerjük. A probléma nem csak a láb esztétikus megjelenését rontja, hanem bizony komoly egészségügyi kockázatot is jelent. Nem mindegy tehát, mennyire figyelünk oda annak megelőzésére, valamint a már kezdődő tünetek megfelelő kezelésére.

Miként a legtöbb krónikus betegségre, úgy a visszerességre is igaz, hogy a háttérben gyakran életmódbeli tényezők állnak. Az elhízás egyértelműen hozzájárul a gyulladással és olykor pokoli fájdalmakkal járó betegséghez, de a mozgásszegény életmód, a dohányzás, időnként a genetika vagy hölgyek esetében a fogamzásgátló készítmények szedése is a kiváltó okok között szerepelnek. A hillvital.hu által megkérdezett szakemberek szerint a visszér életmódváltással és a megfelelő gyógynövényes készítmények használatával remekül kezelhető. Lássuk, mely területekre érdemes a mindennapokban fokozott figyelmet fordítani annak érdekében, hogy az akár komoly következményekkel járó problémának minél kevesebb esélye legyen!

Visszér kezelése fogyással
A kockázati tényezők között első helyet foglal el az elhízás, és az általában vele együtt járó mozgásszegény életmód. Viszér, viszér kezelése természetesen | Csibészkemagazin.huA két faktor egymástól sajnos nem elkülöníthető, és jelentős túlsúly esetében a mozgást is rendkívül nehéz beiktatni a mindennapokba. Szükségességéhez azonban kétség sem férhet, hiszen a testsúlynak, kornak, egészségi állapotnak megfelelő mozgásforma nagymértékben hozzájárulhat a feleslegtől való megszabaduláshoz. Fontos, hogy akár szakember tanácsát is kikérje, hiszen az ízületek túlterhelésével többet árthat egészségének, mint amennyi haszna lenne a mozgásnak. A legtöbb betegség, így a visszér is pozitívan reagál a súlycsökkenésre, érdemes tehát az étkezésre és a rendszeres edzésekre odafigyelni, ezzel tehermentesítve a lábat, valamint a szív-, és érrendszer munkáját.

Természetes hatóanyagok visszeresség esetére
A természet patikája már számtalanszor bebizonyította, hogy sok esetben segítséget tud nyújtani a visszatérő egészségügyi panaszok esetében. Nincs ez másként akkor sem, ha a visszér okozta fájdalmakról van szó. Kifejezetten e területen érhetőek el kiváló eredmények az ázsiai gázló névre hallgató gyógynövénnyel, mely a trópusokról származik. Hasonlóképpen jó választás a fekete áfonya, amely egyaránt jótékony hatással van a vérkeringésre, és gyulladáscsökkentő jellemzőit is élvezhetik a visszeres panaszokkal küzdő betegek. A természetes hatóanyagokat tartalmazó készítmények összetevői közül nem hiányozhat a vadgesztenye sem, mely kitűnő a vizesedés megelőzésére, s ugyanakkor növeli az érfalak rugalmasságát is. A szakemberek javasolják még a tigrisfüvet, a szőlőlevelet, vagy például a varázsmogyorót tartalmazó krémeket is, melyek rendszeres használatával a visszér okozta panaszok enyhíthetőek.

Étrend – kiegészítők az egészség megőrzéséért
A visszér kezelése, valamint a tünetek enyhítése is sokkal egyszerűbb, ha szervezete a szükséges ásványi anyagokkal és vitaminokkal ellátott. A változatos, minőségi táplálkozás fontos szerepet játszik az immunrendszer erősítésében, érdemes tehát az életmódváltás részeként erre is odafigyelnie. A C-vitaminban gazdag paprika és a citrusfélék nem csak megfázás idején ajánlottak, hanem az érfalak megerősítésére állandó jelleggel. A C-vitamin mellett a szabadgyököket is semlegesítő E-vitamin szintén ajánlott, s akár étrend-kiegészítő formájában is hozzájuttathatja szervezetét a szükséges mennyiséghez. Fontos tudnia, hogy egyes tápanyagok csak bizonyos vitaminok jelenlétében szívódnak fel optimálisan, így a C-vitamin ellátottság mellett a cink és a vas bevitelre is ajánlott ügyelni. Ha zöldségekben és gyümölcsökben bővelkedik étrendje, azzal a felesleges kilóktól is könnyebben megszabadulhat, ami szintén jótékony hatással lesz a visszerességre.

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Vélemény, hozzászólás?

Scroll to top