4 for Europe – verseny középiskolásoknak

4 for Europe címmel indítanak vetélkedőt Európai uniós ismeretek tárgyában középiskolások részére. A jelentkezés feltételei, határideje, a verseny menete és a győzteseknek járó díjak.

Középiskolás diákok jelentkezését várják a 4 for Europe című vetélkedőre, amelyen négy fős csapatokban adhatnak számot az európai unióval kapcsolatos ismereteikről a tanulók.

A magyarországi Europe Direct Információs Hálózat, az Informatikai és Könyvtári Szövetség, az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája szervezésében megvalósuló megmérettetésre olyan négyfős csapatok jelentkezését várják, amelyek tagjai középiskolai tanulói jogviszonnyal rendelkeznek.

A jelentkezés határideje

A csoportok regisztrációját október 6-án délig fogadják ezen a weboldalon.

A verseny menete

Minden iskolából tetszőleges számú csapat nevezhet, amelyek az első fordulóban az Európai Unióval, különösképpen annak intézményeivel kapcsolatos feladatokból kapnak válogatás kérdéssort, ezeket a verseny honlapján oldhatják meg a csapatok.

Az első forduló összesített eredménye alapján minden régióból a 10 legjobb csapat kap meghívást a regionális döntőkbe, amelyeket várhatóan november 3. és november 15. között rendeznek meg az adott régióban található valamelyik megyeszékhelyen.

Az országos döntőbe az előző fordulók nyertesei, és az összesített eredmények alapján a három legjobb második helyezett csapat kap meghívást.

A győzteseknek járó díjak

A vetélkedő első helyezett csapata a 2014-2015-ös tanév tavaszi félévében, márciusban egy strasbourgi tanulmányúton vehet részt az EUROSCOLA program keretein belül. A verseny 2-4. helyezettjei pedig Európa 2015-ös kulturális fővárosába, Plzenbe és Prágába látogathatnak el többnapos tanulmányút keretében.

Forrás: MTI 2014.

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Vélemény, hozzászólás?

Scroll to top