Sör segítségével javítható az agyi teljesítmény?

Sör esetében sok mindenre gondolhatunk, talán arra a legkevésbé, hogy az agy teljesítményét képes fokozni. Egy kutatás megállapította, hogy a sör segíti a memória és az agyi teljesítőképesség romlásának megelőzését!

A sör alapvető összetevőjében, a komlóban található vegyület, a flavonoid egereken végzett kutatás során hatékonyan növelte a memóriát és az agyi teljesítményt – számol be az eredményekről a Fox News.

Az Oregon Állami Egyetem által végzett tanulmány keretében arra voltak kíváncsiak, hogy a komlóban található legfőbb flavonoid-összetevő, a xanthohumol vajon segíti-e a memória és az agyi teljesítőképesség romlásának megelőzését. Az egészség megőrzése érdekében végzett kísérlet alanyai egerek voltak.

A fiatal és idősebb egerekből álló csoportot nyolc héten keresztül etették az említett összetevővel, majd azt találták, hogy a fiatal egerek térbeli memóriája és kognitív képessége jelentősen javult ennek hatására. Az idősebb egerek azonban semmiféle változást nem mutattak.

Az eredmények azt sugallják, hogy a xanothohumol hatékonyan kezelheti a kognitív problémákat, de senkinek nem javasolják, hogy azt sörrel vigye be szervezetébe.

Illusztráció a "lyukas sör" cikkhez

 

Forrás: OrientPress Hírügynökség | Fox News

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Vélemény, hozzászólás?

Scroll to top