Hólabda sütemény receptje talán télen, karácsony tájékán aktuális, de ahhoz, hogy az ünnepek alatt el tudjuk készíteni, nem árt a gyakorlás. Mi így készítjük ezt a népszerű süteményt, ahogy lejegyeztük: kipróbált, képes recept következik!
Ahogy korábban már többször, ennél a receptnél is ketté bontottuk az összetevőket.
Hólabda sütemény hozzávalói, elkészítése
Hozzávalók
Tészta
- 40 dkg cukor,
- 3 evőkanál kakaó,
- 10 kanál forróvíz,
- 6 tojás sárgája és fehérje,
- 25 dkg liszt,
- fél sütőpor,
Krém
- 2,5 dl tej,
- 1 vaníliapuding,
- 15 dkg margarin,
- 15 dkg cukor.
Hólabda sütemény hozzávalói, elkészítése
- A cukrot és a kakaót forró vízzel leforrázzuk.
- A 6 tojás sárgáját egyenként hozzáadjuk, a kihűlésig kevergetjük.
- Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és végül a 6 tojás keményre vert fehérje habját.
- Nagy tepsiben megsütjük.
- Közben a vaníliapudingot a tejben felfőzzük, kihűlés után hozzákeverjük a margarint és a cukrot.
- A tésztát kettévágjuk, pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.
- Megtöltjük krémmel és az oldalát is megkenjük vele.
- Meghempergetjük kókuszban, a tetejére csokimázt kenünk.
Remek karácsonyi sütemény!
Forrás: kedvenc-receptek.hu