Hólabda receptje

Hólabda sütemény receptje talán télen, karácsony tájékán aktuális, de ahhoz, hogy az ünnepek alatt el tudjuk készíteni, nem árt a gyakorlás. Mi így készítjük ezt a népszerű süteményt, ahogy lejegyeztük: kipróbált, képes recept következik!

Ahogy korábban már többször, ennél a receptnél is ketté bontottuk az összetevőket.

Hólabda sütemény hozzávalói, elkészítése

Hozzávalók

Tészta

  • 40 dkg cukor,Hólabda képes recept
  • 3 evőkanál kakaó,
  • 10 kanál forróvíz,
  • 6 tojás sárgája és fehérje,
  • 25 dkg liszt,
  • fél sütőpor,

Krém

  • 2,5 dl tej,
  • 1 vaníliapuding,
  • 15 dkg margarin,
  • 15 dkg cukor.

Hólabda sütemény hozzávalói, elkészítése

  1. A cukrot és a kakaót forró vízzel leforrázzuk.
  2. A 6 tojás sárgáját egyenként hozzáadjuk, a kihűlésig kevergetjük.
  3. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és végül a 6 tojás keményre vert fehérje habját.
  4. Nagy tepsiben megsütjük.
  5. Közben a vaníliapudingot a tejben felfőzzük, kihűlés után hozzákeverjük a margarint és a cukrot.
  6. A tésztát kettévágjuk, pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.
  7. Megtöltjük krémmel és az oldalát is megkenjük vele.
  8. Meghempergetjük kókuszban, a tetejére csokimázt kenünk.

Remek karácsonyi sütemény!

Forrás: kedvenc-receptek.hu

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Vélemény, hozzászólás?

Scroll to top