Ők jutottak tovább A Dal 2016 harmadik elődöntőjéből

Petruska, Agárdi Szilvia, a Parno Graszt, a B the First, Nika a zsűrinek köszönhette a továbbjutást, a tévénézők szavazataival Berkes Olivér és Tóth Andi jutott be a középdöntőbe az Eurovíziós Dalfesztivál magyar válogatóversenyén. Remek dalok, kiélezett küzdelem, három dal azonos pontszámmal a továbbjutó helyen. Rövid összefoglalónk A Dal 2016 harmadik középdöntőjéről.

Petruska András Trouble in My Mind című dala 42 pontot kapott a zsűritől és nézőktől. Két ponttal kevesebb jutott Agárdi Szilviának, aki az It Is Love című számot énekelte, 38 ponttal lett harmadik a Parno Graszt és a Már nem szédülök. A három 34 pontos produkció közül a zsűri döntésével jutott tovább Veres Mónika Nika és az Emlékkép. Aki nem értett egyet a zsűri döntésével, az csak magát hibáztathatja: miért nem szavazott a kedvencére?

A hatodik továbbjutó a nézők szavazataival Berkes Olivér és Tóth Andi előadásában a Seven Seas című dal lett, így ő is bejutott a középdöntőbe. Andit megviselte a versengés, a tv-műsorban láthatóan rosszul is lett az eredményhirdetéskor, de az MTVA közleménye szerint a helyszínen orvosi ellátásban részesült és már már jól érzi magát.

Petruska nyerte a harmadik elődöntőt

Petruska András nyerte A Dal 2016 harmadik elődöntőjét

A Dal középdöntőit február 13-án és 20-án rendezik. A február 27-i döntőbe nyolc produkció jut, a győztes képviseli Magyarországot az idei, immár 61. Eurovíziós Dalfesztiválon május 10. és 14. között a svéd fővárosban, Stockholmban.

Az Eurovíziós Dalfesztivál magyar válogatójába 372 dalt neveztek, közülük az előzsűri 30-at juttatott az elődöntőkbe.

Duna TV

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Vélemény, hozzászólás?

Scroll to top