Akupunktúra és feledékenység a kínai hadseregben

Az akupunktúra gyógykezelés kultúrája keletről érkezett el hozzánk. Ám a legfrissebb hírek szerint még ott is vannak apróbb – nagyobb? – problémák. Egy kínai férfi 40 évig élt egy akupunktúrás tűvel a gyomrában!

Az orvosokat rendkívül meglepte az a kínai férfi, aki hát és mellkasi fájdalommal került kórházba.

Akupunktúra: hagyományos kínai gyógykezelés. Meghatározott testfelszínhez közeli területek, pontok speciális tűvel való ingerlése.

Amit ugyanis a műtét során a páciens gyomrában találtak az nem más volt, mint egy akupunktúrás tű, ami negyven évvel korábban egy kezelés során maradt a férfi testében – adta hírül a Fox News.

A jelenleg 60 éves Xu Long még 1974-ben, a hadseregben való szolgálata alatt kapott akupunktúra kezelést hasfájására.

Emlékszem, hogy éjjel-nappal folyamatosan fájt a gyomrom napokon keresztül, amikor az orvosok akupunktúrás kezelést javasoltak, ami működött is, hiszen a fájdalom azonnal megszűnt – emlékszik vissza a beteg.

Aztán az évek múltával egyre inkább növekvő hát és mellkasi fájdalmat érzett, amire az orvosok csupán annyit mondtak, a korral jár. Egy idő után aztán mégis elküldték röntgen vizsgálatra, amely feltárta a probléma valódi okát: a 40 évvel ezelőtt ottmaradt akupunktúrás tűt.

A sikeres műtétet követően, amelynek során az idegen testet eltávolították a férfi gyomrából, szinte azonnal megszűnt krónikus fájdalma.

Akupunktúra - Kínában is előfordulnak bakik a gyógykezelés során...

Forrás: OrientPress Hírügynökség | Fox News

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Vélemény, hozzászólás?

Scroll to top