Batman visszatér – most épp a tv-képernyőre

Batman visszatér! 2014. szeptember 20-án, szombaton a viasat3 tűzi műsorára a világszerte 266 millió dolláros bevételre szert tett alkotást, a Batman című film folytatását. A film megtekintése 12 éven aluliaknak nem ajánlott!

A parádés szereposztással, a különös filmjeiről híres Tim Burton rendezővel és az első Batman film elképesztő sikerével a háta mögött  mozikba kerülő képregény-adaptáció hatalmasat szólt annak idején. A Batman visszatér című filmben a siker kulcsa a Macskanő (Michelle Pfeiffer), akiről a film végéig nehéz eldönteni, hogy kinek is az oldalán áll.

Batman visszatér - vele a Macskanő
Batman visszatér, és megérkezik Macskanő is.

A film bemutatásának szomorú apropója, hogy a torzszülött Pingvint alakító zseniális Danny DeVito magyar hangja a nemrég elhunyt nagyszerű színész, Sztankay Isván.

A Batman visszatér után a harmadik Batman filmet 1995-ben forgatták. A Mindörökké Batman című filmben  Michael Keaton helyett már Val Kilmer alakította a denevérembert.

Batman visszatér (1992) – a történet röviden

Az őrült üzletember, Max Shreck mindent bevet Gotham City meghódítása érdekében. A hadjáratban ott van mellette Pingvin az a furcsa külsejű férfi, akit szülei születésekor elhagytak, és aki a város polgármestere szeretne lenni. A képletet csak tovább bonyolítja egy furcsa asszony váratlan felbukkanása. A várost csak Batman mentheti meg…

Rendezte: Tim Burton
Szereposztás: Michael Keaton (Batman/Bruce Wayne), Danny DeVito (The Penguin/Oswald Cobblepot), Michelle Pfeiffer (Catwoman/Selina Kyle), Christopher Walken (Max Shreck), Michael Gough (Alfred Pennyworth)

Batman visszatér, 2014. szeptember 20-án, szombaton 18:25-től a viasat3 műsorán!

 

Vélemény, hozzászólás?

Scroll to top