Bernd Storck minden húzása bejött a pótselejtezőn

Bernd Storck a magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya a Norvégia elleni pótselejtezős párharc során több váratlan lépésre szánta el magát és így utólag minden húzását igazolta az eredmény: Magyarország hosszú idő után ismét ott van egy foci világversenyen!

Nyilasi Tibor kivételével a teljes szakmai stábot menesztette Bernd Storck a pótselejtező előtt, majd a népszerű fradi ikon is vette a kalapját és sok sikert kívánt a kapitánynak. A fanyalgók akkor attól tartottak, hogy ez majd megzavarja az utóbbi évek legfontosabb mérkőzéseire készülő focistáinkat, de nem így történt: Magyarország kettős győzelemmel lépett az Európai futballtérképre!

A nemzetközi futballban eddig inkább játékos pályafutásáról ismert Andreas Möllert hívta Bernd Storck maga mellé a pótselejtezők előtt segítőnek. Mi akkor is azt mondtuk azért tette ezt, mert benne bízik, nyerni akar és szerinte együtt sikerülhet. Azóta kiderült, hogy a magyar válogatott átlépett a jóval esélyesebb Norvégián és ott lesz a franciaországi EB-n.

Az oslói mérkőzés előtt a csapathirdetés után sokan nézték értetlenül a magyar csapat összeállítását, melyben ott szerepelt a klubcsapatában mellőzött Kleinheisler László. Meccshiányról, rutintalanságról beszéltek, aztán a magyar csapat végig okosan, taktikusan játszva megtette az első lépést Franciaország felé azzal, hogy Kleinheisler László góljával 1:0-ra idegenben legyőzte Norvégiát.

Meglepődve nézték a visszavágó előtt a magukat szakértőnek tartók, hogy Juhász nincs a kezdőcsapatban, hogy a rendkívül fiatal Nagy Ádám veszi át az eltiltott Gera Zoltán szerepkörét és hogy Priskin Tamás, aki szinte alig játszott a selejtezősorozatban, most ismét kezdőként kap helyet a magyar válogatottban. Az eredmény ismert, Priskin csodálatos gólja adta meg a lökést ahhoz, hogy Magyarország oly sok ínséges év után ismét ott legyen a labdarúgás nemzetközi porondján:

Magyarország – Norvégia 2:1

Budapest, 2015. 11. 15.

Magyarország - Norvégia 2:1  Budapest, 2015. 11. 15.

Hogy Bernd Storck minden húzása bejött a pótselejtezőn, ahhoz kellett egy nagy adag mázli is, ez vitathatatlan. De szerencséje csak annak van, aki megdolgozik érte!

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Vélemény, hozzászólás?

Scroll to top