Egy hét múlva elsötétülnek az analóg televíziók

Aki nem gondoskodott a digitális vételhez szükséges eszközről, az csak a sötét képernyőt bámulhatja 2013. október 31-e után a televízió készülékén. Az analóg adás vételére alkalmas régi típusú televíziók nem képesek feldolgozni a digitális jelet, márpedig egy hét múlva az egész országban megszűnik az analóg földfelszíni tévéadás, elsötétülnek az analóg televíziók.
Budapest, 2013. október 24., csütörtök (MTI)

Hogyan használhatók a régi televíziók a digitális átállás után?

2013. október 31-én az egész országban lekapcsolják az analóg földfelszíni tévéadást, ám a rászorulók még november 30-áig igényelhetnek támogatást a digitális vételhez – mondta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság kommunikációs igazgatója a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában, csütörtökön.
A cikk a hirdetés alatt folytatódik!

Zsuppán Attila felhívta a figyelmet arra, hogy a digitális vételhez az arra alkalmas antenna mellett egy jelátalakító készülékre (set-top-boxra) van szükség. A hatóság ezeket ingyenesen beszereli a szociálisan rászorulóknak vagy kérés esetén a tévé-előfizetési díjhoz ad támogatást, valamint azokat is ellátja a szükséges vételi eszközökkel, akiknek a lakóhelyén földfelszíni adás nem fogható.

Az ehhez szükséges formanyomtatvány elérhető a digitális átállás weboldalon vagy igényelhető a (06-80) 38-39-40-es, ingyenesen hívható telefonszámon.

A hatóság munkatársai eddig 130 ezer háztartásban szerelték be a vételi eszközt, előzőleg pedig 475 ezret látogattak meg, hogy felmérjék az igényeket – fűzte hozzá Zsuppán Attila.

Ha tetszik, jelezd nekünk:
Scroll to top