Kilépett Afrikából az ebola

Nem csak Afrikából, hanem az USÁ-ból, Spanyolországból és Németországból is kapunk híreket ebola-vírussal fertőzött betegről. Legutóbb sajnos azt, hogy meghalt a lipcsei klinikán ápolt ebolás beteg.

Az 56 éves szudáni ENSZ-alkalmazottat csütörtökön szállították Libériából Lipcsébe. Az orvosok állapotát érkezésekor “erősen kritikusnak, de azért stabilnak” tartották.

Ebola vírus
Ebola vírus

Keddre virradóra aztán meghalt az ebolával fertőzött afrikai beteg – közölték kórházi illetékesek.

A férfi a harmadik olyan ebola vírussal fertőzött beteg, akit a nyugat-afrikai járvány év eleji kitörése óta Németországba szállítottak. Egy fertőzöttet jelenleg Frankfurt am Mainban kezelnek, míg egy másikat öt hét után egészségesen engedtek ki egy hamburgi kórházból.

A Lipcsébe szállított beteget a legkomolyabb biztonsági óvintézkedések közepette a klinika fertőzési és trópusi betegségekkel foglalkozó különosztályán kezelték. A kórház közlése szerint az intézmény többi betege vagy a látogatókra az afrikai férfi ottléte nem okozott fertőzésveszélyt.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) legutóbbi összesítése szerint már meghaladta a négyezret az Ebola-járvány halálos áldozatainak száma.

Forrás: MTI 2014.

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Vélemény, hozzászólás?

Scroll to top