Mészöly Géza már nem az U20-as válogatott edzője

Mészöly Géza az U20-as magyar foci válogatott edzője – volt, egészen 2014. szeptember 30-ig. Helyére a magyar szövetség (MLSZ) elnökségének döntése nyomán Szalai László került. Mészöly Géza a menesztésének okairól beszélt az M1 reggeli műsorában.

Az MLSZ honlapján olvasható keddi beszámoló emlékeztet arra, hogy a csapat Mészöly Géza irányításával a júliusi, hazai rendezésű U19-es Európa-bajnokságot két, csalódást keltő eredménnyel kezdte, az Ausztriától és Portugáliától elszenvedett vereségekkel elbukta a továbbjutás lehetőségét, végül Izrael legyőzésével javított, és kivívta a korosztályos vb-n való részvétel jogát.

Friss foci hír: A magyar labdarúgó-válogatott 24 fős kerete – Kapusok: Király Gábor (Fulham), Dibusz Dénes (Ferencváros), Megyeri Balázs (Olimpiakosz) – Védők: Varga József (DVSC-TEVA), Simon Krisztián (Újpest FC), Juhász Roland (Videoton FC), Vanczák Vilmos (Sion), Korcsmár Zsolt (Greuther Fürth), Kádár Tamás (DVTK), Tamás Krisztián (Varese) – Középpályások: Elek Ákos (DVTK), Simon Ádám (Videoton FC), Kalmár Zsolt (RB Leipzig), Tőzsér Dániel (Watford), Gera Zoltán (Ferencváros), Kovács István (Videoton FC) Csatárok: Lovrencsics Gergő (Lech Poznan), Varga Roland (Győri ETO), Dzsudzsák Balázs (Dinamo Moszkva), Gyurcsó Ádám (Videoton FC), Stieber Zoltán (Hamburger SV), Szalai Ádám (Hoffenheim), Priskin Tamás (Győri ETO), Nikolics Nemanja (Videoton FC)

Mészöly Géza a Ma Reggel műsorában elmondta, hogy a menesztésének oka elsősorban a hazai rendezésű EB-n elbukott két mérkőzés volt. Különösen a portugálok elleni vereség volt fájó, ahol ugyan irreális időjárási körülmények között kapott ki az U20-as magyar labdarúgó válogatott, de meglepően fegyelmezetlenül is játszott a csapat. Az a csapat, amelyik a felkészülési időszakban jelentős győzelmeket aratott nevesebb ellenfelekkel szemben is.

Mészöly Géza szerint nagyon tehetséges játékosai voltak, akik közül most hárman is bekerültek Dárdai Pál bő keretébe. (szerk.: Ahogy keretes írásunkból kitűnik, Kalmár Zsolt (RB Leipzig) ott van a szűkített keretben is!)  Sajnálja, hogy amit velük elkezdett, azt nem hagyták befejezni. A volt szövetségi kapitány abban reménykedett, hogy a csapat ereje irányítása alatt, majd a világbajnokságon mutatkozik meg igazán. Az orvosi team és az egész válogatott stáb távozott, az utánpótlás válogatottak többi korosztályát azonban nem érinti a változás.

Mészöly Géza végezetül elmondta, hogy a jövőben a Mészöly focisuli körüli teendőkkel foglalja le magát, ahol a 6-12 éves játékosokra fog fókuszálni, tehát marad az utánpótlás területén.

Az újonnan kinevezett Szalai László korábban Lothar Matthäus mellett dolgozott a felnőtt válogatottnál, sikerrel irányította a Sándor Károly Labdarúgó Akadémia és a Magyar Futball Akadémia szakmai munkáját, pályájának nagy részét utánpótlás-játékosok mellett töltötte, jelenleg pedig az MLSZ-ben az edzőképzés igazgatója – írja az mlsz.hu.

Forrás: MTI | M1 2014.

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Vélemény, hozzászólás?

Scroll to top