Norvégia – Magyarország: megvan a kezdőcsapat a kapitány fejében

A sajtótájékoztatón Bernd Storck a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya elárulta, hogy a Norvégia – Magyarország EB pótselejtezőre már összeállította a kezdőcsapatot. A mellette ülő Gera Zoltán biztosan játszani fog a csütörtökön 20.45-kor kezdődő összecsapáson, melyet a 28 ezer néző befogadására alkalmas oslói Ullevaal Stadionban játszanak. A kapitány a rivális norvég csapatot tartja az párharc favoritjának.

Készen állunk a meccsre

Bernd Storck:

Norvégia esélyesebb, de jó együttesünk van és készen állunk a meccsre – jelentette ki a német szakvezető az első, oslói összecsapást megelőző szerdai sajtótájékoztatón. Mindenkin azt érzem, hogy rendkívül fókuszált, nincs veszítenivalónk.

Storck elmondta, hogy a fejében már megvan a kezdőcsapat, de azt nem hirdette ki, mindössze annyit árult el szokásának megfelelően, hogy a sajtótájékoztatón szintén jelenlévő játékos, azaz jelen esetben Gera Zoltán tagja lesz a kezdő tizenegynek. A személyi kérdéseket illetően még a 100. válogatottságára készülő Király Gáborra tért ki, elmondása szerint a szombathelyi kapusban száz százaléknál is jobban bízik.

Azért gondolom esélyesebbnek a norvég csapatot, mert több játékosuk szerepel a Bajnokok Ligájában vagy az Európa Ligában, mint nekünk – mondta Storck a riválisról. A norvégok egyik legnagyobb erősségeként a rögzített szituációkat említette.

Arra a kérdésre, hogy mivel lehetne jó eredményt elérni a vasárnapi, hazai visszavágóra, azt válaszolta, az idegenben szerzett gól sokat jelenthet, erre fegyelmezett futballal van esélye csapatának, amelynek majd ki kell használnia a kínálkozó lehetőségeket.

Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya (j) és Gera Zoltán a november 12-i Norvégia-Magyarország labdarúgó Európa-bajnoki pótselejtező mérkőzés előtt tartott sajtótájékoztatón az oslói Ullevaal Stadionban 2015. november 11-én.

Nem egy meccsen kell megnyerni a párharcot. Nincs olyan nagy teher rajtunk, ez egy jó lehetőség. Elértük az előzetesen kitűzött célt, azaz a pótselejtezőt – mondta Gera Zoltán.

A párharc első felvonása csütörtökön 20.45-kor kezdődik az 1926-ban megnyitott és legutóbb 2013-ban felújított, 28 ezer néző befogadására alkalmas Ullevaal Stadionban. A visszavágót vasárnap szintén 20.45-től rendezik a Groupama Arénában.

A magyar labdarúgó-válogatott várható kezdőcsapata (tipp)

Az MTI szerint így áll fel a válogatott:

Király Gábor – Fiola Attila, Guzmics Richárd, Kádár Tamás, Leandro de Almeida – Németh Krisztián, Nagy Ádám, Gera Zoltán, Elek Ákos, Dzsudzsák Balázs – Szalai Ádám

Forrás: MTI

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Vélemény, hozzászólás?

Scroll to top