Öreglebbencs receptje képpel, hozzávalók. Főételként kínáljuk ezt a gazdagon elkészített, szaftos egytálételt.
Az öreglebbencs elkészítésénél arra ügyeljünk, hogy kevergetés közben ne törjük össze a lebbencs tésztát!
Öreglebbencs hozzávalói, elkészítése
Hozzávalók
háromnegyed zacskó (kb. 5oo gr-os zacskó) lebbencs tészta,
- öt-hat nagyobb darab krumpli,
- egy üveg lecsó (nyáron, paradicsom, paprika, ha szereted az erőset, akkor az is)
- kanálnyi zsír vagy étolaj ízlés szerint,
- füstölt kolbász – egy nagy szál.
- piros paprika.
Öreglebbencs elkészítése
- A lebbencstésztát kevés zsiradékon világos barnára pirítjuk.
- Addig pirítjuk, amíg fel nem hólyagosodik, utána kevés vízzel felöntjük.
- Itt nagyon vigyázni kell, mert a forró tésztára öntött víz gőze felcsaphat!
- Ezután beleöntjük a lecsót, beletesszük az apróra kockákra vágott krumplit, a karikára vágott kolbászt, és a piros paprikát.
- Összekeverjük, lefedjük, és lassú tűzön puhára főzzük, egytálételként tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk az öreglebbencshez!
Forrás: kedvenc-receptek.hu / Horváth Klára