Öreglebbencs receptje

Öreglebbencs receptje képpel, hozzávalók. Főételként kínáljuk ezt a gazdagon elkészített, szaftos egytálételt.

Az öreglebbencs elkészítésénél arra ügyeljünk, hogy kevergetés közben ne törjük össze a lebbencs tésztát!

Öreglebbencs hozzávalói, elkészítése

Hozzávalók

  • Öreglebbencs főétel receptjeháromnegyed zacskó (kb. 5oo gr-os zacskó) lebbencs tészta,
  • öt-hat nagyobb darab krumpli,
  • egy üveg lecsó (nyáron, paradicsom, paprika, ha szereted az erőset, akkor az is)
  • kanálnyi zsír vagy étolaj ízlés szerint,
  • füstölt kolbász – egy nagy szál.
  • piros paprika.

Öreglebbencs elkészítése

  1. A lebbencstésztát kevés zsiradékon világos barnára pirítjuk.
  2. Addig pirítjuk, amíg fel nem hólyagosodik, utána kevés vízzel felöntjük.
  3. Itt nagyon vigyázni kell, mert a forró tésztára öntött víz gőze felcsaphat!
  4. Ezután beleöntjük a lecsót, beletesszük az apróra kockákra vágott krumplit, a karikára vágott kolbászt, és a piros paprikát.
  5. Összekeverjük, lefedjük, és lassú tűzön puhára főzzük, egytálételként tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk az öreglebbencshez!

Forrás: kedvenc-receptek.hu / Horváth Klára

Vélemény, hozzászólás?

Scroll to top