Székelygulyás receptje

Olvasóinkkal együtt mi már tudjuk, hogy a székelygulyás nem a székelyekről kapta a nevét, hanem arról a szakácsról, aki először elkészítette. Annak idején a maradékokat keverte össze a névadó, manapság azért a főzelék elkészítésének van egy finomabb módozata is. Tessék a recept:

Székelygulyás fotóHozzávalók:

  • 60 dkg sertésoldalas, vagy lapocka,
  • 3 evőkanál olaj vagy zsír,
  • 80 dkg savanyú káposzta,
  • pirospaprika,
  • egy fej vöröshagyma,
  • 1 dl tejföl,
  • kevés liszt,

A székelygulyás elkészítése

  1. Az apróra vágott sertéshúsból, vöröshagymából pirospaprikából pörköltet készítünk.
  2. Amikor a hús félig megpuhult, hozzáadjuk a kicsavart savanyú káposztát és annyi vizet, hogy ellepje.
  3. Lassú tűzön az egészet puhára főzzük.
  4. Mikor az étel elkészült, a liszttel és a tejföllel habarást készítünk és ezzel pár percig főzzük.
  5. Tálaláskor friss tejfölt és kenyeret kínálunk mellé.

A székelygulyás alapjaként felhasznált pörköltbe tehetünk friss paradicsomot és zöldpaprikát is!

Scroll to top