A tánc csodákra képes – Tánciskolák éjszakája 2015 szeptember 11

A klasszikus társastánc és a kedvelt latin táncok mellett a hip-hop, a boogie-woogie vagy éppen a hastánc alapjaival is megismerkedhetnek azok, akik szeptember 11-én ellátogatnak a Tánciskolák Éjszakájára, amely országszerte több mint húsz helyszínen kerül megrendezésre. Angol keringővel és rock ’n’ roll-al, bécsi keringővel és cha-cha-cha-val, valamint tangóval és rumbával várják az érdeklődőket. Az ingyenes programokra korosztálytól és tudástól függetlenül mindenkit várnak. A részletekről Szabó Diána főszervezőt és Bánkúti Ágnes versenytáncost a Rádió Orient kérdezte.

VI. Tánciskolák Éjszakája

Immár hatodik éve rendezik meg az országos tömegeket táncba vivő eseményt, a Tánciskolák Éjszakáját, szeptember 11-én.

Idén rekordszámú tánciskolával jelentkezünk: a 12 budapesti helyszín mellett 9 vidéki nagyváros is csatlakozik a rendezvényhez – mondta Szabó Diána főszervező.

A központi helyszín a Gozsdu udvar lesz, ahol már délután 17:30-19:30 között oktatással és bemutatókkal várják az érdeklődőket.

A Casablanca Táncklub vezetőjeként Bánkuti Ágnes versenytáncos elmondta, náluk este 7 órától egészen 11 óráig várják az érdeklődőket angol keringővel és rock ’n’ roll-al, bécsi keringővel és cha-cha-cha-val, valamint tangóval és rumbával.

Mindenkit várunk, aki a tánc szerelmese, legyen az kezdő vagy már haladó szinten. – A ma oly népszerű latin táncok mellett olyan különlegességeket is kipróbálhatnak az érdeklődők, mint a hip-hop, a bugi-bugi vagy éppen a hastánc. A szervezők kiemelték, nemcsak hölgyeket, de a magukat botlábúnak tartó férfiakat is várják. – A legtöbb tánciskolában kezdő órákkal várjuk a résztvevőket. A tánc egy készség, amit lehet fejleszteni – mondta Ági, aki szerint reménytelen eset nincs, csak annak jó kifogás a botlábára hivatkozni, aki nem akar tanulni.

A programokon való részvétel ingyenes, így ki lehet próbálni a különböző táncokat, ha pedig valamelyikhez megjött a résztvevők kedve, több helyen is lesz lehetőség kedvezményes bérlet vásárlására.

Ági elmondása szerint – aki tavaly senior latin magyar bajnok lett – a tánc az első nagy, igazi és őszinte szerelem volt az életében.

Hiába vannak a táncnak keretei, mégis olyan szabadságot ad, ahol az ember bármit alkothat” – mondta, hozzátéve, hogy a tánciskolába is sok olyan felnőtt érkezik a munkából stresszesen, akik egy óra táncolás után már mosolygósan, felszabadultan távoznak. – A tánc csodákra képes, ami szabaddá tesz.

A társastánc a hétköznapi embereknek egyrészt kikapcsolódás, másrészt versenytánc esetében komoly megmérettetés.

A versenytáncban érzéseket lehet és kell is átadni, amihez már színészi képességek is szükségesek – hívta fel a figyelmet Ági, hozzátéve, hogy felnőtt fejjel is érdemes belevágni a táncolásba, természetesen nem verseny, de hobby szinten, mert mint mondta „a társastánc időtlen, amit lehet hat, de akár hatvanévesen is csinálni.”

A Tánciskolák Éjszakájára történő jelentkezésről még senki nem csúszott le, a regisztrációt a www.tanciskolak-ejszakaja.hu oldalon lehet megtenni és szintén itt lehet megtekinteni a részletes programokat.

Forrás: OrientPress Hírügynökség (OPH)

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Vélemény, hozzászólás?

Scroll to top