Ünnepi menetrend karácsonykor és szilveszterkor

Ünnepi menetrend lesz érvényben karácsonykor és szilveszterkor, azaz változik a közösségi közlekedés menetrendje az év végi ünnepek miatt. A legfontosabb tömegközlekedési (vasúti-, busz- és komp közlekedés) információk 2015. december 24-től 2016 január 1-ig a menetrend változás kapcsán.

Vasúti menetrend az ünnepek alatt

A MÁV-Start azt közölte, hogy december 23-án a pénteki, december 24-én a szombati, 25-én és 26-án az ünnepnapi, 27-én pedig a vasárnapi menetrend lesz érvényben. December 31-én a pénteki, 2016. január 1-jén a szombati, 2-án az ünnepnapi, 3-án a vasárnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok.

A várható utasforgalmi igényekhez igazodva a vasúttársaság a rendelkezésére álló összes üzemképes járművét felhasználja. A helyjegyeladás figyelembevételével – ahol az utasforgalom indokolja – a lehetőségekhez mérten az InterCity vonatokhoz pluszkocsikat is kapcsolnak.

Vasút, vonat, vasúti átjáró, menetrend

Volánbusz menetrend az ünnepek alatt

A Volánbusz tájékoztatása szerint december 24-én az utolsó járatok délután 4 és 5 óra között indulnak el, de Székesfehérvárra és Veszprémbe ez után is közlekednek buszok. December 25-én és 26-án, valamint január 1-jén a kora reggeli, december 31-én pedig az utolsó autóbuszjáratok általában nem közlekednek.
December 31-én a hét utolsó tanítási szünetes munkanapjára, január elsején a munkaszüneti napra érvényes menetrend lesz érvényben.

Komp menetrend az ünnepek alatt

A Balatonon a komp rövidebb ideig közlekedik karácsony első napján, valamint az óév utolsó és az újév első napján.
A Balatoni Hajózási Zrt. tájékoztatása szerint óránként jár a komp a tó befagyásáig Szántódról 7 és 17 óra között, Tihanyból pedig 7.30 és 17.30 között. December 24-én és 30-án 15 órakor, illetve 15.30-kor indul az utolsó járat. Az újév első napján Szántódról 10 órakor, Tihanyból 10.30-kor indul az első komp.

Az általános menetrendek itt érhetők el!

Forrás: MTI

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Vélemény, hozzászólás?

Scroll to top