X-Faktor 5. élő adás: szombaton kiesett Andelic Jonathan

Ezen az estén ismét megtörtént, hogy egy mentornak két versenyzője, Andelic Jonathan és Horányi Juli kényszerült párbajozni. A mentorok végül három egy arányban úgy döntöttek Andelic Jonathan menjen haza.

Az X-Faktor ötödik szériájának mentorai, azaz Alfödi Róbert, Tóth Gabi, Szikora Róbert és Little G már csak kilenc versenyzőt kísértek úgy a színpadhoz, hogy tudták, az este végére nyolcan maradnak. De addig még sok minden történ:

Ebben a műsorban az est tematikáját a szerepcsere adja, azaz  a fiúk lányos, a lányok fiús, dalokat énekelnek!

Horányi Juli a harmadik élő showban

Az élő show első fellépője Horányi Juli volt,aki a Maroon 5 slágerét, a Moves Like Jaggert adta elő. Little G mentoráltja még Eszenyi Enikőtől is kért tanácsot, hogy minél hitelesebben adhassa elő a dalt. A mentorok nem voltak elájulva a produkciótól, hatástalannak, kockázatmentesnek titulálták és mint később kiderült ez az előadás lett a két legkevesebb szavazatot kapott egyike.

Borbély Richárd következett, aki véleményünk szerint az egyik legjobb produkcióval rukkolt elő az előző adás párbaja során. Most Ricsi Katona Klári Hello című klasszikusát énekelte meggyőzően, elnyerve mind a mentorok, mind a közönség szimpátiáját.

A meggyőző előadást egy kissé súlytalan követte, bár a mentorok Jakab-Péter Izabella produkcióját elismerően fogadták. Bruno Mars Billionaire című dalát énekelte Izabella, akit Tóth Gabi nem kevés túlzással szupersztárként aposztrofált. Mentségére legyen mondva, elsősorban a megjelenésre gondolhatott, nem a produkcióra.

A csapatok közül elsőként a Tha Shudras lépett a közönség elé, Cserháti Zsuzsa Boldogság Gyere Haza című dalával, ami abszolút nem passzolt a maszkos, kifestett srácokhoz, összességében azt mondhatjuk, hogy meglepő volt a produkció.

A következő előadó, Andelic Jonathan és a szerkesztők úgy érezték, hogy megmutassák amint az énekes meglátogat egy beteg kisfiút. Vajon nem volt ez egy kicsit hatásvadász bulvár trükk? Nyilván nem a látogatással van a baj, de… Emeli Sande – Next To Me című dalával nem kápráztatta el a közönséget Jonathan. A száraz tények szerint ez volt a másik legkevesebb szavazatot kapó produkció  Horányi Julié mellett, ami aztán párbajhoz, végül kieséshez vezetett.

Andelic Jonathan

Lassan kezdhetjük elfelejteni, hogy 15 évesen van-e létjogosultsága a “nagyok” között ennek a kislánynak, mert bármit s csinál, azt szinte tökéletesen csinálja! Tóth Andi ezen az estén az egyik legférfiasabb férfi dalát választotta: Elvis Presley – Jailhouse Rock című számát adta elő. Megkérdőjelezhetetlenül jól!

Zalatnay Sarolta Félteni Kell című dalát választotta erre az estére Nagy Ricsi. Ez enkünk most ne tetszett, főleg azért, mert eddig nagyon elkényeztetett bennünket a korábban Tóth Gabi által eltanácsolt énekes. Olyan érzésünk volt miközben hallgattuk, hogy valami hiányzik, nem olyan mint vártuk.

A Spoon zenekarnak még be kell bizonyítania, hogy valóban bennük van az X-Faktor. Ezen az estén a Spice Girls Wannabe című slágerével ez még nem sikerült, amit a mentorok is szóvá tettek.

Az épphogy bejutott versenyző kategóriából kitörő Benji zárta a versenyprodukciók sorát. Ha azért lépett fel a végén, hogy akkor legyen a csúcspontja a műsornak, akkor ez telitalálat volt! Benji Koncz Zsuzsa Ha én rózsa volnék című dalát saját gitár kísérettel adta elő, gyönyörűen! Vitathatatlanul az est legmegkapóbb produkcióját láthattuk.

Rövid szünet és a sztárvendég Honeybeast produkciója után kiderült, hogy Benji, Borbély Ricsi, Nagy Ricsi, Tóth Andi, Jakab-Péter Izabella, a Tha Shudras és a Spoon csont nélkül továbbjutott a következő szombati X-Faktor élő showba. Párbajozni kényszerült (immár másodszor) Little G két versenyzője: Horányi Juli és Andelic Jonathan.

Utóbbi a párbaj során Eric Clapton – If I Could Change The World című számát, Horányi Juli pedig Celine Dion – All By Myself dalát adta elő.

A mentorok közül hárman Andelic Jonathan hazaküldésére voksoltak, egyedül Tóth Gabi küldte volna el Horányi Julit, így az X-Faktor 5. élő adásában, szombaton kiesett Andelic Jonathan.

Fotók: rtlklub.sajtoklub.tv.

{adinserter 4}

 

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Vélemény, hozzászólás?

Scroll to top