A Dal 2016 középdöntőinek fellépői

A Dal 2016 két középdöntőjébe 9-9 dal jutott tovább. Az Eurovíziós Dalfesztivál hazai előválogatója 3 elődöntőből (ezeken már túl vagyunk), 2 középdöntőből és a fináléból áll, amelyre február 27-én kerül sor. Az egyes elődöntőkben 10 dalt, a középdöntőkben 9-et, a döntőben 8 versenydalt hallgathatunk meg. Lássuk, hogy a versenyben maradt 18 előadót melyik középdöntőbe sorsolták!

Február 13-án, A Dal első középdöntőjében Agárdi Szilvi, Benji, B the First, Karmapolis & Szécsi Böbe, Kállay Saunders Band, Mushu, Oláh Gergő, Petruska és Tolvai Reni áll újból A Dal 2016 színpadára. Ez alkalommal a zsűri odaítéli A Dal Felfedezettje Díjat. Február 20-án, a második középdöntőben pedig Berkes Olivér & Tóth Andi, ByTheWay, Egy másik zenekar, Freddie, Gáspár Laci, Nika, Parno Graszt, Passed és Vásáry André mutatják be újra dalaikat.

A sikeres elődöntős szereplések után, a középdöntőkbe jutott dalokat a következő két adásban újra láthatjuk és hallhatjuk. A két középdöntőben a továbbjutott dalok akár újragondolt formában is bemutatkozhatnak, hiszen a művészek a zsűri észrevételei és saját tapasztalataik alapján áthangszerelhetik a dalukat. Így könnyen megtörténhet, hogy egy-egy előadó dalára szinte rá sem ismerünk majd a középdöntőben.

Az első középdöntő további izgalmas perceket tartogat a fellépőknek és a nézőknek, ugyanis ez alkalommal derül ki, hogy ki kapja a zsűri által odaítélt ’A Dal Felfedezettje Díj’-at.

Forrás: Well

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Vélemény, hozzászólás?

Scroll to top