EB 2016: Portugália-Ausztria 0-0

Csalódott csapatok csatája portugál fölénnyel, kihagyott tizenegyessel és gól nélküli döntetlennel. A sokak szerint a világ legjobbja Cristiano Ronaldo tizenegyest hibázott és szabadrúgásból is képtelen volt betalálni az osztrák kapuba. A mérkőzés eredményének egyenes következménye, hogy az Izlanddal döntetlent játszó magyar válogatott 4 pontjával továbbra is vezeti az F csoport tabelláját.

Cristiano Ronaldo a Real Madrid sztárja pályafutása 128. válogatott mérkőzését játszotta, ezzel megdöntötte Luis Figo csúcsát, és immár önállóan vezeti a portugálok örökranglistáját.

A mérkőzés összefoglalója

Az osztrák csapat meglepőt húzott: a magas játékintelligenciájú Alaba egy sorral előrébb lépett, közvetlenül a csatársor mögött, vagy azzal egy vonalba helyezkedett a kezdés után.Utólag kiderült, hogy ezzel szinte teljesen kivonta magát a játékból, nem tudta segíteni a válogatottját és le is kellett cserélni.

Az első gólszerzési lehetőség az osztrákok előtt adódott, de a 3. percben Harnik közelről a kapu mellé fejelt. A 12. percben Nani lövését lábbal, Vieirinha kísérletét pedig kézzel védte Almer kapus. A 22. percben Ronaldo lapos lövése ment a kapu mellé, majd egy szögletet követően Nani fejelt a keresztlécre. A szünet előtt Alaba szabadrúgása után a gólvonalról mentettek a portugálok.

A játék képe a folytatásban sem változott, Portugália támadójátéka volt a meghatározó, Ausztria válogatottja az ellentámadásokra apellált. Az 55. percben Ronaldo mindkét lövését védte Robert Almer. A kihagyott büntető után, a 85. percben Ronaldo betalált, de a bíró les miatt – jogosan – nem adta meg a gólt.

A portugálok fölényére jellemző, hogy 23 alkalommal kísérleteztek kapura lövéssel, az osztrákok viszont csak háromszor. Ezek közül 10, illetve 2 találta el a kaput.

A magyar válogatott vezeti a csoportot, amely szerdán Portugáliával találkozik.

Portugália-Ausztria 0-0

Csoport: F
Gólszerzők: –
Kiállítva: –

 

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Vélemény, hozzászólás?

Scroll to top