Egy falat Dános Tamással a TV Paprika műsorán

Egy falat – Dános Tamással címmel tízrészes, egyenként 15 perces sorozat indul a TV-Paprika műsorán, melyekben igazi vendégváró falatkák elkészítésének módját ismerhetik meg a nézők. Hamar elkészíthető, sós és édes falatokat mutat Dános Tamás a nézőknek, melyekkel garantáltan sikert aratunk vendégeink körében.

Az angol fingerfood elnevezést az evőeszköz nélkül, kézből ehető party falatokra használjuk. Mindannyian ismerünk néhány ilyen receptet, jól bevált például a dipek, mártogatósok készítése egy-egy baráti összejövetelre. De abból sem mindegy, milyen különlegességgel tudunk előrukkolni. Legyen például a sajtkrémből mediterrán ricottakrém, vagy egy padlizsánkrém helyett mondjuk padlizsánkaviár. Dános Tamás profi hobbiséf – akit a TV Paprika nézői a Piknik című sorozatból már jól ismerhetik – ezúttal nem kiránduláshoz készít útravalót, hanem kifejezetten az otthonmaradós estéket veszi célba. Olyan, gyorsan elkészíthető falatokat mutat a nézőknek, amelyekkel garantáltan sikert aratunk barátaink körében, ha felugranak egy borozós-beszélgetős estére, vagy arra az esetre, ha egyszerűen csak finom harapnivalók kíséretében filmeznénk otthon.

A karácsonyi asztalnál rengeteg időt töltünk ülve, napokig megyünk egyik családi étkezőtől a másikig. Számomra ilyenkor felüdülést jelent a két ünnep között, majd szilveszterkor csak fél kézzel, akár állva is fogyasztható kímélő falatkák elkészítése. És a barátaim is imádják! – mondta Tamás.

Egy falat - sós és édes
Az Egy falat… minden adásban 2 receptet mutat be, sósat és édeset egyaránt, amelyek mindegyike egyszerűen elkészíthető, de ugyanakkor látványos és különleges falat. A falatnyi ételek elkészítésénél a gyorsaságon kívül a praktikusság is fontos szempont: a hobbiséf megmutatja, hogy maradékokból is készülhetnek ínycsiklandó vendégváró falatok, ilyen például a maradék rizottóból készült rizotto pogácsa articsókával és főtt sonkával díszítve, de kiderül, hogyan lehet a száraz bagett és a pillanatok alatt elkészíthető hagymalekvár is tökéletes vendégváró fogás.
Egy falat – Dános Tamással

Egy falat – Dános Tamással. Premier: December 21-én, 10:00-kor a TV Paprika műsorán. További epizódok: minden nap

TV Paprika/Sajtóklub

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Vélemény, hozzászólás?

Scroll to top