Filézett csirkemell faszénparázson sütve

Egyszerűen elkészíthető a filézett csirkemell faszénparázson sütve: csak befűszerezzük a csirkemellet, megsütjük és kész.

Sült filézett csirkemell majonézes burgonyával
Sült filézett csirkemell majonézes burgonyával

Sütéskor javaslom, hogy a csirke mellé tegyünk a rostélyra hagymakarikákat is. A sült vöröshagyma rendkívül ízletes és különleges ízt kölcsönöz a roston sült húsoknak.

A sült filézett csirkemellhez köretnek adhatunk majonézes burgonyát. Készítsük el!

Így készül a filézett csirkemell faszénparázson sütve

Hozzávalók

  • 1,2 kg csirkemell filé,
  • szárnyas fűszerkeverék,
  • 8 dl olaj,
  • só.

A filézett csirkemell elkészítése faszénparázson

  1. A csirkemellet sóval, és fűszerkeverékkel befűszerezzük, majd letakarva a hűtőszekrényben 3-4 órát érleljük.
  2. Amikor a feszénparázs jól felizzott, az olajba mártott húsokat a rácsra helyezzük, és gyakran megforgatva szép pirosra sütjük.
  3. Adhatunk hozzá rácson sütött hagymakarikákat, majonézes burgonyát.

Ennyi! Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Csirke roston, hagymakarikával
Csirke roston, hagymakarikával

Forrás: kedvenc-receptek.hu

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Scroll to top