Hiába titkolod: ettél már az utcán!

Utazásaink során találkozhatunk olyan előírással, ami tiltja az utcán étkezést, van ahol az illemszabályok miatt fogjuk vissza magunkat és tartózkodunk az evéstől. Ám ha az ember éhes, siet vagy nincs pénze étteremre, hajlamos a közterületen elfogyasztani az elemózsiáját. Ugye, hogy te is ettél már az utcán?

Utcán enni tilos, esetleg illetlen vagy inkább egészségtelen?

Manapság talán már nem is tartják bunkóságnak, ha közterületen eszik valaki (ezt lejjebb még kitárgyaljuk!). Egyre több a gyorsbüfé, az utcai árus, akik étellel ellátnak bennünket, szék, asztal, fedett helység azonban nem jár náluk a kajákhoz.

Fagyis, lángosos, gyrosos, hot-dogos, hamburgeres, sült gesztenye árus, stb. Tessék választani! A kép alatt azt is eláruljuk, hogy mire figyeljünk az egészségünk érdekében, ha náluk vett élelmiszert falatozunk, továbbá elmerengünk azon, miért nem bunkó az, aki az utcán eszik. (Szerinted sem bunkóság?)

Hot-dog

Bármit is eszünk az utcán, figyeljünk oda a higiéniai előírások betartására! Főleg, ha idegen helyen járunk, ahol még kellemetlenebb lehet egy hasmenéssel, gyomorgörccsel járó fertőzés.

Így étkezzünk egészségesen az utcán!

Talán mondani sem kell, hogy olyan helyről ne vásároljunk, ami messziről bűzlik a fáradt olaj szagától, ahol a legyek szinte befeketítik a fagylatot vagy a fagyi tölcsért. És vannak olyan további apró részletek, melyeket jól megfigyelve elkerülhetjük a kellemetlen fertőzéses betegségeket.

A fagyi árusnál figyeljük meg, hogy az adagoló kanalat tiszta vízben öblítik-e le, illetve a tölcsért szalvétával fogja-e meg, és azzal együtt nyújtja-e át nekünk!

A lángos legyen frissen kisütött és forró!

Ha egy kirándulás közben az utcán vásárolunk élelmiszert, csak szalvétával fogjuk meg azt, ki tudja mennyi minden ragadhatott a bőrünkre a séta alatt! Ha van nálad fertőtlenítő kéztörlő, akkor étkezés előtt dörzsöld át vele jó alaposan a kezedet!

Az utcán előre felszeletelt gyümölcsöt ne fogyassz, a benzingőztől a légypiszokig bármi lehet rajta!

Bunkó vagyok, ha közterületen eszem?

Szerintem nem, de ha lehet, akkor kerüljük el, hogy az utcán kelljen enni. A street food ételeket nem illetlenség utcán elfogyasztani, rántott húst körettel meg úgysem eszik senki a közterületen…

Ha valaki úgy falatozik az utcán, hogy közben nem zavarja a járókelőket, nem dobálja el a zsíros szemetet, az ételmaradékot és viselkedésével egyébként nem botránkoztatja meg a többieket, akkor miért ne?

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Scroll to top