Két emelet boldogság sütemény receptje

Két emelet boldogság sütemény receptjeHa nem szánunk rá elég időt, akkor sohasem fogjuk megtudni, hogy milyen finom sütemény a két emelet boldogság. Kicsit macerás elkészíteni, de megéri!

Az a tapasztalat ezzel a süteménnyel kapcsolatban, hogy az elkészítést követő napon a legfinomabb, addigra egy kicsit összepuhul, így szeletelni is könnyebb.

Két emelet boldogság hozzávalói, elkészítése

Hozzávalók

A tésztához:

  • 40 dkg liszt,
  • 12,5 dkg margarin,
  • 17 dkg porcukor,
  • sütőpor,
  • 2 dl tejföl.

Krémhez:

  • 1 l tej,
  • 3 csomag vaníliás pudingpor,
  • 5 kanál cukor,
  • 30 dkg porcukor,
  • 30 dkg margarin,
  • 2 evőkanál kakaópor,
  • kb. 28 db babapiskóta,
  • zselés cukor.

Csokimázhoz:

  • 1 tábla étcsokoládé,
  • 3 evőkanál olaj

Két emelet boldogság elkészítése

  1. A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, és három cipóra osztjuk, kinyújtjuk, és tepsi hátán 3 lapot sütünk.
  2. A krémhez a tejet, a pudingporral, és az 5 kanál cukorral sűrű krémmé főzzük.
  3. A porcukrot a margarinnal habosra keverjük, és a kihűlt krémmel elkeverjük.
  4. Három részre osztjuk, 2 rész krémbe kakaóport keverünk, 1 részt világosan hagyunk.
  5. Az alsó lapra fele kakaós krémet rákenjük.
  6. Rárakunk babapiskótát, és megkenjük a maradék kakaós krémmel.
  7. A világos krémbe összevágott zselés cukrot keverünk.
  8. A barna krémre rátesszük a következő lapot, rákenjük a világos krémet, és az utolsó lappal befedjük.
  9. A mázhoz a csokoládét és az olajat összeolvasztjuk, majd rákenjük a sütemény tetejére.

Tipp: ha szombaton szeretné finom két emelt boldogság süteménnyel kínálni vendégeit, akkor készítse el már pénteken és egy éjszakára tegye a hűtőbe!

{adinserter 4}

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Scroll to top