Monaco, a Földközi-tenger ékszerdoboza

Monaco a szerencsejáték európai fővárosa. A monacoi nagyhercegség az egyik legismertebb lakó- és üdülőövezet a Földközi-tenger partján, melyet az izgalmas és szép helyek kedvelőinek feltétlenül látnia kell.

Monaco tulajdonképpen egy városállam, ami három teljesen egybe épült településből – Monaco, La Condamine és Monte-Carlo – áll. Történelem az 1200-as évektől követhető nyomon, ekkor egy bizonyos genovai Gibelin család úgy döntött, hogy egy erődítményt emel azon a helyen, ahol a mai Hercegi Palota áll.

Monaco

genovai Gibelin család rakta le az első kövét annak az erődítménynek, amelyre a mai Hercegi Palota épült. – See more at: http://francia-tanulas.azurlingua.com/cote_azur/monaco.html#sthash.7SGQAkld.dpuf

Fekvése rendkívül szép, a Földközi-tenger partján, az Alpok lábánál, a Cote d’Azur egyik part menti sziklatömbjére épült. Ez a csodálatos város sok mindenben “A Leg”, például – Vatikán után – a második legkisebb állam.

Az utcán kialakított autóversenypályája a Forma–1-es monacói nagydíj színhelye. Érdemes a pályán körbesétálni, megnézni azokat a helyeket, melyeket évről évre láthatunk az F1-es közvetítésekből.

Ha csak egy napra jut el valaki Monte-Carloba, akkor javaslom, hogy semmi mást ne csináljon, csak sétáljon körbe a városon! Lépésről lépésre új látnivalóba fog botlani! Az híres adóparadicsomban érdemes számolgatni a luxusautókat is: Európában kevés olyan hely van, ahol folyamatosan Ferrariba, Rolls-Royce-ba vagy más vagyont érő autóba botlik az ember! Hasonló a helyzet a jachtokkal, nézzék csak az alábbi képet!
Monaco képe a hercegi palota felöl fotózva

Amit érdemes felkeresni, az az 1872-ben épült Kaszinó, a hercegi palota az őrségváltással, az Oceanográfiai Múzeum és Akvárium, az Operaház és a Szeplőtlen Fogantatásról elnevezett Katedrális. Ha ezeket a helyeket felkeresi valaki, annyi csodát fog látni, ami egy életre szóló élmény lesz! Mert nem csak az épületek, de a városban kialakított parkok, a tisztaság, rendezettség és gazdagság is szembetűnő lesz!

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Címlapról:

A mi kis falunk 2. évad 8. rész tartalma

A mi kis falunk 2. évad
Az Erika és Gyuri esküvője előtti napon a tökéletesnek hit szervezésben nem várt hibák merülnek fel, melyeket Erika rossz ómenként értelmez. A catering cég...
Tovább

Csak színház és más semmi 3. évad 5. rész tartalma

Csak színház és más semmi 3. évad
Dénes és Petra tisztázzák a félreértéseket, de lehet, hogy már túl későn. Zita még mindig haragszik Samura, amiért hazudott, de mégis fél, hogy...
Tovább

Halálos fegyver 2. évad 7. rész tartalma

Halálos fegyver sorozat ismertető
Egy szörfös rejtélyes halálakor a gyanú egy rossz hírű szörfös bandára, a Hullám Fiúkra terelődik, akik minden idegent megfenyegetnek, aki az öblükbe...
Tovább

Vélemény, hozzászólás?