Monaco, a Földközi-tenger ékszerdoboza

Monaco a szerencsejáték európai fővárosa. A monacoi nagyhercegség az egyik legismertebb lakó- és üdülőövezet a Földközi-tenger partján, melyet az izgalmas és szép helyek kedvelőinek feltétlenül látnia kell.

Monaco tulajdonképpen egy városállam, ami három teljesen egybe épült településből – Monaco, La Condamine és Monte-Carlo – áll. Történelem az 1200-as évektől követhető nyomon, ekkor egy bizonyos genovai Gibelin család úgy döntött, hogy egy erődítményt emel azon a helyen, ahol a mai Hercegi Palota áll.

Monaco

genovai Gibelin család rakta le az első kövét annak az erődítménynek, amelyre a mai Hercegi Palota épült. – See more at: http://francia-tanulas.azurlingua.com/cote_azur/monaco.html#sthash.7SGQAkld.dpuf

Fekvése rendkívül szép, a Földközi-tenger partján, az Alpok lábánál, a Cote d’Azur egyik part menti sziklatömbjére épült. Ez a csodálatos város sok mindenben “A Leg”, például – Vatikán után – a második legkisebb állam.

Az utcán kialakított autóversenypályája a Forma–1-es monacói nagydíj színhelye. Érdemes a pályán körbesétálni, megnézni azokat a helyeket, melyeket évről évre láthatunk az F1-es közvetítésekből.

Ha csak egy napra jut el valaki Monte-Carloba, akkor javaslom, hogy semmi mást ne csináljon, csak sétáljon körbe a városon! Lépésről lépésre új látnivalóba fog botlani! Az híres adóparadicsomban érdemes számolgatni a luxusautókat is: Európában kevés olyan hely van, ahol folyamatosan Ferrariba, Rolls-Royce-ba vagy más vagyont érő autóba botlik az ember! Hasonló a helyzet a jachtokkal, nézzék csak az alábbi képet!
Monaco képe a hercegi palota felöl fotózva

Amit érdemes felkeresni, az az 1872-ben épült Kaszinó, a hercegi palota az őrségváltással, az Oceanográfiai Múzeum és Akvárium, az Operaház és a Szeplőtlen Fogantatásról elnevezett Katedrális. Ha ezeket a helyeket felkeresi valaki, annyi csodát fog látni, ami egy életre szóló élmény lesz! Mert nem csak az épületek, de a városban kialakított parkok, a tisztaság, rendezettség és gazdagság is szembetűnő lesz!

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Címlapról:

Feriha 1. évad 80. rész tartalma

Feriha sorozat
Mindenki izgatottan várja az első tanítási napot. Cansu Emir oldalán jelenik meg, ami nagy port kavar barátai körében. Feriha és Cansu Emiren veszekszenek...
Tovább

Elif – A szeretet útján 2. évad 21. rész tartalma

Elif - A szeretet útján (2014) török sorozat
Arzu azt hiszi, hogy Erkut mindig is az apjának dolgozott, és ketten együtt elérték, hogy Arzu börtönbe kerüljön. Necdet elmondja Arzunak, hogy azért rabol...
Tovább

Erdészház Falkenauban 5. évad 4. rész tartalma

Erdészház Falkenauban
Népes családja ellenére Martin továbbra is magányos. Herta szeretné összehozni őt Silvával, ezért "beteget jelent", és maga helyett Silvát küldi át...
Tovább

Vélemény, hozzászólás?