Monaco, a Földközi-tenger ékszerdoboza

Monaco a szerencsejáték európai fővárosa. A monacoi nagyhercegség az egyik legismertebb lakó- és üdülőövezet a Földközi-tenger partján, melyet az izgalmas és szép helyek kedvelőinek feltétlenül látnia kell.

Monaco tulajdonképpen egy városállam, ami három teljesen egybe épült településből – Monaco, La Condamine és Monte-Carlo – áll. Történelem az 1200-as évektől követhető nyomon, ekkor egy bizonyos genovai Gibelin család úgy döntött, hogy egy erődítményt emel azon a helyen, ahol a mai Hercegi Palota áll.

Monaco

genovai Gibelin család rakta le az első kövét annak az erődítménynek, amelyre a mai Hercegi Palota épült. – See more at: http://francia-tanulas.azurlingua.com/cote_azur/monaco.html#sthash.7SGQAkld.dpuf

Fekvése rendkívül szép, a Földközi-tenger partján, az Alpok lábánál, a Cote d’Azur egyik part menti sziklatömbjére épült. Ez a csodálatos város sok mindenben “A Leg”, például – Vatikán után – a második legkisebb állam.

Az utcán kialakított autóversenypályája a Forma–1-es monacói nagydíj színhelye. Érdemes a pályán körbesétálni, megnézni azokat a helyeket, melyeket évről évre láthatunk az F1-es közvetítésekből.

Ha csak egy napra jut el valaki Monte-Carloba, akkor javaslom, hogy semmi mást ne csináljon, csak sétáljon körbe a városon! Lépésről lépésre új látnivalóba fog botlani! Az híres adóparadicsomban érdemes számolgatni a luxusautókat is: Európában kevés olyan hely van, ahol folyamatosan Ferrariba, Rolls-Royce-ba vagy más vagyont érő autóba botlik az ember! Hasonló a helyzet a jachtokkal, nézzék csak az alábbi képet!
Monaco képe a hercegi palota felöl fotózva

Amit érdemes felkeresni, az az 1872-ben épült Kaszinó, a hercegi palota az őrségváltással, az Oceanográfiai Múzeum és Akvárium, az Operaház és a Szeplőtlen Fogantatásról elnevezett Katedrális. Ha ezeket a helyeket felkeresi valaki, annyi csodát fog látni, ami egy életre szóló élmény lesz! Mert nem csak az épületek, de a városban kialakított parkok, a tisztaság, rendezettség és gazdagság is szembetűnő lesz!

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Címlapról:

Titkok szállodája 1. évad 8. rész tartalma

Titkok szállodája mexikói sorozat
Ángela megtudja, hogy a gyermek, akit Belén a szíve alatt hord, nem Andrés gyermeke. Pascual menekülni próbál a hotelből, de Isabel az útjába kerül ezért...
Tovább

Julieta 1. évad 37. rész tartalma

Julieta - mexikói szappanopera
Miután Magdalena és Lauro lebuktak, hogy találkozgatnak, Rosendo ellátja Lauro baját, de a férfi próbálja titkolni, hogy valójában m történt. Gabriel úgy...
Tovább

Jóban Rosszban sorozat 3457. rész tartalma

Jóban Rosszban televíziós sorozat
Konrádék nem bíznak Rolandban és felkészülnek a végső leszámolásra. Konrád, Barbara, és Zseni csatlakozik a Roland elleni támadásra készülő Alizhoz,...
Tovább

Vélemény, hozzászólás?