Utazás

Utazás, nyaralási tapasztalatok, utazási ötletek, útmutatók. A Csibészke magazin utazási rovata azoknak, akik utazás előtt szeretnek informálódni.

Norvégia fővárosa: Osló

Oslo az ezer éves város többször leégett, máshova építették újjá, átnevezték, míg végül visszanyerte fővárosi rangját és a Norvég Királyság központja lett. Látnivalók, rövid történeti áttekintés és fotók a városról.

Már most érdemes tervezni az olasz utat!

Elmúltak az ünnepek, megkezdődött az új év; ideje elgondolkodnunk, hol töltjük a nyár legszebb napjait. A napfényes Itália csodálatos nyári kalandokat kínál. Az olasz Adria nyaralóhelyei méltán örvendenek nagy népszerűségnek, érdemes ezeket a városkákat a jövőbeli terveink közé sorolni. Egy kis segítség a választáshoz!

Franciaországba utazók figyelmébe!

Mint ismeretes, a Charlie Hebdo című francia szatirikus hetilap párizsi székházában tizenkét embert öltek terroristák. Franciaország a brutális támadás következtében a legmagasabb fokozatra emelte a terrorkészültséget Párizsban és környékén. Külgazdasági és Külügyminisztérium felhívása a Franciaországba utazók részére.

Bécs: nem csak adventkor vonzó

Ha az adventi hétvégéken Bécsben járunk, érdemes a karácsonyi vásárok mellett felfedezni az osztrák főváros egyéb nevezetességeit is. Kötelező és ajánlott látnivalók, hasznos közlekedési és parkolási információk turistáknak.

Monaco, a Földközi-tenger ékszerdoboza

Monaco a szerencsejáték európai fővárosa. A monacoi nagyhercegség fővárosa az egyik legismertebb lakó- és üdülőövezet a Földközi-tenger partján, melyet az izgalmas és szép helyek kedvelőinek feltétlenül látnia kell.