Nyárson sült köret receptje

Kinek jutna eszébe a rabló húshoz, vagy a saslikhoz a szabad tűzön rizst főzni? A nyárson- , vagy roston sült ételeket általában kenyérrel esszük, ám a mi köret receptünk változatosságot jelenthet, ha több egymás utáni hétvégén partizunk a szabadban.

Roston és nyárson sült ételek receptje
Roston és nyárson sült ételek receptje – nyárson sült köret, a szabadban készített ételekhez

A nyárson sült köret több remek zöldséget tartalmaz, tehát egészségesebb is mint a kenyér. Ha a hobbi kertben sütögetünk, akkor az összetevőkből úgysem lesz hiány!

A nyárson sült köret receptje

Hozzávalók

  • cső kukorica(zsenge),
  • 25 dkg cukkini,
  • 40 dkg padlizsán,
  • 15 dkg zöldpaprika,
  • 12 dkg gomba,
  • 1 citrom leve,
  • 1 dl olaj,
  • őrölt bors,
  • só.

A nyárson sült köret elkészítése

  1. A kukoricát 2 ujjnyi vastag karikákra, a cukkinit, a megtisztított padlizsánt, a zöldpaprikát kisebb darabokra vágjuk.
  2. Az apróbb gombákat kiválogatjuk, szárát eltávolítjuk, és a gombafejek belsejét megsózzuk, borssal meghintjük.
  3. Az így elkészített alapanyagokat egymás után sorrendben nyársra tűzzük, megsózzuk, borssal enyhén meghintjük.
  4. Parázs felett állandóan forgatva megsütjük, közben citromlével elkevert olajjal kenegetjük.

+1 TIPP: Süthetünk a nyárson sült ételeinkhez az izzó parázsban krumplit, ha nem akarunk a nyárson sült körettel bíbelődni. Ha nem szeretnénk a kormos héjat pucolni, akkor a krumplit takarjuk be alufóliába, mielőtt a parázsba – és nem a tűzbe! – tesszük!

Scroll to top