Kinek jutna eszébe a rabló húshoz, vagy a saslikhoz a szabad tűzön rizst főzni? A nyárson- , vagy roston sült ételeket általában kenyérrel esszük, ám a mi köret receptünk változatosságot jelenthet, ha több egymás utáni hétvégén partizunk a szabadban.
A nyárson sült köret több remek zöldséget tartalmaz, tehát egészségesebb is mint a kenyér. Ha a hobbi kertben sütögetünk, akkor az összetevőkből úgysem lesz hiány!
A nyárson sült köret receptje
Hozzávalók
- cső kukorica(zsenge),
- 25 dkg cukkini,
- 40 dkg padlizsán,
- 15 dkg zöldpaprika,
- 12 dkg gomba,
- 1 citrom leve,
- 1 dl olaj,
- őrölt bors,
- só.
A nyárson sült köret elkészítése
- A kukoricát 2 ujjnyi vastag karikákra, a cukkinit, a megtisztított padlizsánt, a zöldpaprikát kisebb darabokra vágjuk.
- Az apróbb gombákat kiválogatjuk, szárát eltávolítjuk, és a gombafejek belsejét megsózzuk, borssal meghintjük.
- Az így elkészített alapanyagokat egymás után sorrendben nyársra tűzzük, megsózzuk, borssal enyhén meghintjük.
- Parázs felett állandóan forgatva megsütjük, közben citromlével elkevert olajjal kenegetjük.
+1 TIPP: Süthetünk a nyárson sült ételeinkhez az izzó parázsban krumplit, ha nem akarunk a nyárson sült körettel bíbelődni. Ha nem szeretnénk a kormos héjat pucolni, akkor a krumplit takarjuk be alufóliába, mielőtt a parázsba – és nem a tűzbe! – tesszük!