Prosztatarák megelőzése táplálkozással

A prosztatarák megelőzése azért fontos feladat, mert ez a második leggyakoribb daganatos megbetegedés világszerte, tehát van tennivaló kialakulásának megelőzése terén. Egyik ilyen lehetőség, ha a férfiember odafigyel a megfelelő táplálkozásra.

Kórházi ágy Urak, ki szeretne befeküdni? A prosztatarák kialakulásának kockázata csökkenthető!
Urak, ki szeretne befeküdni? A prosztatarák kialakulásának kockázata csökkenthető!

A prosztatatrák megelőzésére akár a gyümölcsök, zöldségek rendszeres fogyasztása is alkalmas: ezek az élelmiszerek  csökkentik a prosztatarák kialakulásának kockázatát! Lássuk, mi a helyzet azokkal, akik rendszeresen fogyasztanak paradicsomot!

Azoknak a férfiaknak, akik hetente legalább tíz darab paradicsomot megesznek, 20 százalékkal kisebb a kockázatuk a prosztatarák kialakulására – állapította meg egy tanulmány, amelyről a BBC számol be.

A férfiak körében a prosztatarák a második leggyakoribb daganatos megbetegedés világszerte. Szakértők szerint az egészséges, kiegyensúlyozott étrenddel, amely gyümölcsökben és zöldségekben gazdag, vörös és feldolgozott húsokban, valamint zsírokban és sóban szegény, sokat tehet valaki a megelőzésért.

A tanulmány keretében mintegy húszezer brit, 50-69 év közötti férfi étrendjét és életmódját elemezték. Az eredmények azt mutatták, hogy azoknak a férfiaknak, akik heti tíz vagy annál több adag paradicsomot fogyasztottak el, átlagosan 18 százalékkal csökkent a kockázatuk a prosztatarák kialakulására.

Továbbá azt is megállapították, hogy aki a napi ajánlott öt adagnyi zöldséget és/vagy gyümölcsöt elfogyasztja, annak 24 százalékkal csökken a rizikója a daganatos megbetegedésre.

Gondolták volna, hogy a prosztatarák megelőzése táplálkozással elősegíthető?

Forrás: OrientPress Hírügynökség | BBC

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Vélemény, hozzászólás?

Scroll to top