Sopron: módosított elvárások a női kosarasoknál

A Sopron női kosárlabdacsapatához meghatározó játékosnak szerződtetett Nagy-Bujdosó Nóra egy percet sem fog játszani a most következő bajnokságban, de már a hétvégén rendezendő Krasznai kupán sem: anyai örömök elé néz. A soproni csapattal szembeni elvárásokról és a Krasznai-kupa 2014 programjáról.

Török Zoltán, az Uniqua-Euroleasing Sopron női kosárlabdacsapatának ügyvezetője a klub honlapján jelentette be, hogy a válogatott Nagy-Bujdosó Nóra kiesése miatt módosított elvárásokkal vágnak neki a következő szezonnak. Eddig évről évre kimondva, vagy kimondatlanul a bajnoki cím volt a cél a klubnál, most az első hat hely valamelyikét célozza meg a soproni csapat.

Nagy-Bujdosó Nóra kiesésével megnyílik a lehetőség a klub többszörös utánpótlás válogatottsággal rendelkező fiataljai előtt, akik a felnőttek között is bizonyíthatják, hogy az élvonalban is megállják a helyüket.

A felkészülés közepén tartó kosárlabdacsapat a múlt heti Zalaegerszegen megrendezett Göcsej kupán a második helyen végzett a hazaiak mögött. A PEAC-Pécs és a Győr csapatait legyőzte, a ZTE csapatától – a felkészülési időszakban immár másodszor – kikapott a Sopron.

Krasznai Kupa 2014 – Sopron

Krasznai Ferenc (1923 – 1985) soproni testnevelőtanár, kosárlabda- és jégkorong-edző, sportvezető. 1955-től 1972-ig a Soproni MAFC NB I-es kosárlabda-csapatának edzője volt, akivel a vidék legjobbja lett. Legnagyobb sikerének az számított, hogy a SMAFC csapata 1969-ben elnyerte a Magyar Népköztársasági Kupát.

A hétvégén hazai közönség előtt is bemutatkozik a jelentősen megfiatalított Sopron. A Krasznai-kupa emléktornát az átalakítás alatt álló MKB Arénában rendezik. Különleges sportesemény lesz az idei, ugyanis egy időben rendezik a női és a férfi kosárlabda tornát, míg ezt a korábbi években külön-külön szervezték meg.

A házigazda Uniqua-Euroleasing Sopron női kosárlabdacsapatának ellenfele a CMB Cargo – UNI Győr és a ZTE NKK csapatai lesznek.

A férfiaknál a Soproni Sördögök csapata a Körmenddel és a Kaposvárral küzd meg a kupáért.

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Vélemény, hozzászólás?

Scroll to top