Szüreti mustáros fehérpecsenye receptje

Szüreti mustáros fehérpecsenye remek választás az alkalomhoz, azaz a szőlőszedéshez. A fehérpecsenye egyébként marhahús, a marhacomb hátsó, felső részén található. Az étel elkészítése a sózás és a borsozást követően kb.: 30 percre a hús pihentetését igényli, ezután szabad csak mindkét oldalát pirosra sütni! Lássuk a receptet!

Emlékeznek még, hogyan kell finomra sütni a húst?

A szüreti mustáros fehérpecsenye hozzávalói, elkészítése

HozzávalókSzőlő - szüret

  • 80 dkg fehérpecsenye,
  • 3 dkg liszt,
  • 4-4 evőkanál mustár és paradicsompüré,
  • 2 dl száraz fehérbor,
  • fél csokor petrezselyem,
  • 2-3 evőkanál olaj,
  • őrölt bors,
  • só.

A szüreti mustáros fehérpecsenye elkészítése

  1. A marhahúst megsózzuk, meghintjük borssal, és kb. 30 percig állni hagyjuk.
  2. Kevés olajban a hús mindkét oldalát pirosra sütjük.
  3. Ráöntjük a bort, és annyi vizet, hogy éppen ellepje, majd fedő alatt puhára pároljuk.
  4. Amikor a hús puha, kivesszük, és felszeleteljük.
  5. A visszamaradt pecsenyelébe tesszük a paradicsompürét, és a mustárt, megszórjuk liszttel, és felforraljuk.
  6. Ezt a mártást a hússzeletekre tesszük, és vágott petrezselyemmel megszórva, főtt burgonyával tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk a szüreti mustáros fehérpecsenyéhez a húsételek kedvelőinek!

Forrás: kedvenc-receptek.hu

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Vélemény, hozzászólás?

Scroll to top