Tojáskrémes falatkák receptje

A tojáskrémes falatkák receptje akkor jöhet jól, ha váratlan vendég érkezik és valami gyorsan elkészíthető, mégis különleges étellel szeretnénk meglepni. A hidegtál receptek közül ez a legfrissebb ajánlatunk!

Mikor jönnének váratlan vendégek, ha nem karácsony tájékán? Rég nem látott rokon, ritkán látott barát megjelenése esetén sem szabad kétségbe esni: üssünk össze gyorsan egy hidegtálat. Ehhez ajánljuk:

Tojáskrémes falatkák hozzávalói, elkészítése

HozzávalókTojáskrémes falatkák a Csibészke magazinban

  • 5 tojás,
  • fél doboz natúr vajkrém,
  • egy csokor snidling*,
  • 3 evőkanál tejföl,
  • só,
  • bors,
  • bagett.

Tojáskrémes falatkák elkészítése

  1. Megfőzzük keményre a tojásokat, majd apró kockákra szeljük.
  2. Egy nagyobb tálba habverővel kb.: egy perc alatt összekeverjük a felvágott tojást, a felaprózott snidlinget, a vajkrémet, a tejfölt.
  3. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  4. A bagettet keresztben felszeleteljük, megkenjük tojáskrémmel, snidlinggel, paradicsommal díszítve tálaljuk.

* Honnan vegyünk karácsony előtt egy csokor snidlinget? Használhatunk szárított snidlinget is, ami hosszú ideig eltartható és fogyasztható. Mivel felveszi az étel nedvességtartalmát, így szinte teljes értékű lesz a tojáskrémes falatkákban.

Ezt a receptet – és a fotót – egyik kedves soproni olvasónktól kaptuk, köszönjük!

Forrás: Zsuzsi, Sopron (köszönjük!)

{adinserter 4}

Vélemény, hozzászólás?

Scroll to top