Windows Phone stílus Android telefonra

Windows Phone stílus Android telefonra
Az android számtalan hasznos tulajdonsága mellett az egyik az, hogy ez az okostelefonokra optimalizált operációs rendszer rendkívül rugalmas. Akár Windows Phone stílusúvá is alakítható! Részletes bemutató videóval.

Miért akar valaki Windowsos kinézetet a mobiljára, ha már egyszer az android mellett tette le a voksát? Hogyan lehet a windows stílust alkalmazni egy másik rendszeren? Valóban ingyenes marad az android, ha átszabjuk windows kinézetűre? Ha mégsem tetszik a windowsos kinézet, hogyan lehet visszacsinálni az egészet? Lássuk a válaszokat!

Windows Phone – egy próbát megér

Több oka is lehet, ha valaki átszabja a telefonja kinézetét. Lehet, hogy megunta az aktuális Android felhasználói felületet, vagy csak szeretne kipróbálni egy merőben más stílust, mint amit eddig megszokott. Az sem mellékes, ha valakinek az asztali számítógépén a “csempés” operációs rendszer fut, hiszen egy ott megszokott stílus köszön vissza a telefonról – kicsiben. Végül egy praktikus indok: mielőtt az androidos telefonját windowsosra cseréli valaki, kipróbálhatja a számár új kezelőfelületet.

Az android esetében arra is van lehetőség, hogyha nem tetszik valamiért az új felület, egyszerűen visszatérhetünk a korábbi, már megszokott felülethez. A cikkben azt is elmondjuk, hogy hogyan.

A Launcher

Ahhoz, hogy a csempés felületet kipróbáljuk, nem kell az androidos telefon helyett újat vásárolni, elég, ha egy applikációt, egy úgynevezett launchert telepítünk a készülékre. A launcher segítségével megváltoztathatjuk a telefonunk kezdőképernyőjét, új funkciókat érhetünk el és új beállítási lehetőségekhez juthatunk. Az androidhoz számtalan launcher létezik és minden telefon tartalmaz legalább egyet. Az általunk használt Samsung például a TouchWiz applikációt használja, de létezik alap android launcher is.

A kísérletező kedvű felhasználók kedvükre telepíthetnek akár több launchert is, azonban mielőtt egynél leragadnánk, érdemes az alábbiakat figyelembe venni:

  • létezik fizetős és ingyenes launcher egyaránt,
  • nem minden launcher tud magyarul,
  • ahány telefon, annyi launcher probléma fordulhat elő, azaz nem minden funkció érhető el egyes okostelefonokon.

Mielőtt eljutottam a WP Launcher nevű applikációhoz, magam is találkoztam a fent felsorolt hibákkal a korábban kipróbált programok esetében. Kínai írásjelek, nem működő ikonok, telefonlassulás egyaránt tapasztalható volt a próbálgatások során.

Hogyan találjunk Windows Launchert?

Egyszerűen írjuk be a keresőbe a Google Play felületén, vagy a számítógépünkön a Google keresőbe!

Hogyan találjunk megfelelő Windows Launchert?

A képen látható, hogy én a keresést a Google Play-ra szűkítettem, de más webhelyről is tölthető le megfelelően működő Launcher!

Windows Phone stílus beállítása Androidos okostelefonra

A telepítés során használt okostelefon: Samsung Galaxy ACE 4
Applikáció: WP Launcher

A többféle applikáció kipróbálása után a WP Launcher – korábbi nevén Launcher 8 – maradt fenn a rostámon, mely  kiváló alkalmazás arra, hogy kipróbáljuk a Windows Phone stílust az Androidos készüléken. Az applikáció annyit tesz, hogy az Android telefon – telepítés és aktiválás után – úgy néz ki, mint egy Windows Phone (felső nagy kép).

A WP Launcher javarészt magyarul kommunikál, de akinek nem tetszik a jelenlegi (kissé magyartalan, de érthető) fordítás, az bekapcsolódhat az aplikáció magyarításába itt: https://crowdin.com/project/wp-launcher

Hogyan működik a Windows Launcher?

Az alábbi videó (angol) két perc alatt elmagyarázza:

WP Launcher rövid bemutatása

Letöltés után az applikáció ikonjára kattintva elindul a program. Nálam először rákérdezett arra, hogy ezután mindig a WP Launcher legyen a kezdőoldal, vagy maradjon a TouchWiz (Nem Samsung telefonnál más lehet az alapértelmezett applikáció)? Majd ha a WP Launchert választottam, össze is állította a “csempés” kezdőképernyőt. Olyan csempét is felrakott, amihez nem tartozott applikáció, azaz ha rákoppintottam, a Google Playre dobott, hogy töltsem le az alkalmazást.

Az alkalmazás aktiválása után három fő képernyőnk lesz: a kezdőképernyő, az összes alkalmazást tartalmazó képernyő és a beállítások képernyő.

A kezdőképernyő tartalmazza a csempéket, bekapcsolás, vagy képernyőzár feloldása után ez fogad bennünket, ezt akartuk beállítani, amikor az androidos telefonunkat Windows Phone stílusúra állítottuk.

Az összes alkalmazást tartalmazó képernyő listában (legfelső kép jobb oldala), vagy csoportosítva tartalmazza a telefonunkra telepített alkalmazásokat. A kezdőképernyőt balra söpörve hívható elő.

A beállítások képernyő a kezdőképernyőt jobbra söpörve hívható elő, ahogy a neve is tartalmazza a telefon beállításait tudjuk itt elvégezni.

Mi van, ha mégsem tetszik az új felület?

Egyszerűen térjünk vissza a korábbi applikációhoz így: az Alkalmazáskezelő menüpontból válasszuk ki a Letöltött menüpontot és keressük meg a WP Launchert. Ha ebbe belépünk, az Alapértelmezések törlése gombra kattintva ismét visszatérhetünk a korábbi launcher kiválasztáshoz: csak nyomjuk meg a Home gombot!

Fontos!

A telepítéskor a Launcher programok figyelmeztetnek, hogy az alkalmazás mennyi mindenhez akar hozzáférni a telefon alkalmazásai közül. Mindenki fontolja meg jól, hogy megadja-e ezeket a felhatalmazásokat a Launchernek!

Új alkalmazás telepítése után célszerű futtatni a víruskereső programot.

{adinserter 4}

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Scroll to top