Youtube tipp: videó sebesség módosítása

Alap esetben a youtube videók sebessége úgy jó, ahogy van. Azonban előfordulhat, hogy némely videót lassabban, vagy épp gyorsabban szeretnénk megtekinteni, mint az eredeti sebessége. Youtube tipp és tutorial a Csibészke magazinban.

Nem árt az elején leszögezni: itt nem videó szerkesztésről lesz szó! Csak és kizárólag a lejátszás sebességét manipuláljuk!

Lassítás

Youtube tipp: lejátszási sebesség
Youtube tipp: lejátszási sebesség és a HTML 5 videólejátszó beállítása

Ha csak a lassítás a cél – adott jelenetet kisebb lejátszási sebességgel akarunk megtekinteni – akkor egyszerű a dolgunk. A lejátszáskor nyomjuk folyamatosan a (SPACE) gombot és lám, lassítva jön a videó! Ha csak egyszer nyomjuk le a Space-t, az egyenértékű a Pause (Szünet) gombbal. Ha még egyszer megnyomjuk, az a Play (Lejátszás gombbal egyenértékű.

Youtube videó HTML 5 lejátszója

Ha a böngészőnk támogatja a HTML 5 szabványú videólejátszást, akkor a youtube videók lejátszásakor beállítható, hogy gyorsítva, vagy lassítva – esetleg normál sebességgel – akarjuk megtekinteni a videót.

Számos böngésző támogatja a HTML5 videó lejátszást, pl.:

  • Google Chrome
  • Microsoft Internet Explore
  • Firefox
  • Opera
  • Apple Safari

Ha az internet böngészőben az alapértelmezett videólejátszó van bekapcsolva, akkor sebesség beállításának lehetősége meg sem jelenik a videó beállításai között. A HTML 5 szabványnak megfelelő videólejátszó bekapcsolásához a böngészőjében kattintson ide!

Amennyiben bekapcsolta az újfajta lejátszási lehetőséget, akkor a videó alatt a fogaskerékre kattintva új menüpontot talál a beállítások között: Sebesség. (Fenti kép). Itt a legördülő menüben tud gyorsítani, vagy lassítani.

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Vélemény, hozzászólás?

Scroll to top