Adj vért, ments életet! Kevés a véradó nyáron.

Véradás - Adj vért, ments életet! Kevés a véradó nyáron.Kevés a véradó ebben az időszakban, ezért a Magyar Vöröskereszt a nyár végéig több száz helyen, fesztiválokon, vízpartokon szervez véradást. Aki vért ad, az a saját egészségét védi amellett, hogy mások életét is megmentheti.

A Magyar Vöröskereszt véradásra hív mindenkit, mert ebben az időszakban, július utolsó és augusztus első hetében szoktak a legkevesebben vért adni. Arra hívták fel a figyelmet, hogy a nyári szabadságolások, a szezonális allergia és az elmúlt napokban tapasztalt kánikula miatt kisebb a véradói aktivitás. Máskor naponta átlagosan ezerötszázan adnak vért, ilyenkor húsz-harminc százalékkal kevesebben.

A Magyar Vöröskereszt ezért a nyár végéig több száz helyen, fesztiválokon, vízpartokon szervez véradást. A Művészetek Völgye fesztiválon augusztus 2-áig minden nap várják a segítőket, a vöröskereszt fővárosi, Arany János úti székházában pedig csütörtökönként lehet vért adni.

Véradásra jelentkezhet minden 18 és 65 év közötti egészséges felnőtt ember, a férfiak pedig akár 5-ször, nők maximum 3-szor adhatnak vért egy évben. Két teljes véradás között legkevesebb 56 napnak kell eltelnie. Minden véradást orvosi vizsgálat előz meg, a véradásra való alkalmasságot jelenleg Magyarországon mindig orvos dönti el,

További információk,  helyszínek és időpontok a www.veradas.hu oldalon vagy a Véradás-Vöröskereszt ingyenesen letölthető mobil applikációval érhetőek el.

1800 véradót kell toborozniuk naponta ahhoz, hogy a szükséges vérmennyiség rendelkezésre álljon!

{adnserter 4}

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Vélemény, hozzászólás?

Scroll to top